Sastojci:
- 500 gr. mljevenog teleceg(juneceg) mesa
- 120 ml. mlijeka
- 1 kasika mljevenog luka
- 1 kasika mljevenog bijelog luka
- 100 gr. hljebnih mrvica
- 1 jaje
- so, biber i malo vegete
- sitno nareskan persun
- 3 kasike kajmaka
- 1 kasika maslaca
- 50 ml. tecnog slaga
U mljeveno meso dodati mlijeko i dobro promijesati. Mlijeko uvijek dodajem u bilo koju vrstu dolme, jer tako nadjev bude veoma mekan. Masi zatim dodati luk, jedan pa drugi, zatim mrvice, zaciniti sa solju, biberom i vegetom. Sve dobro promijesati i ostaviti u frizider jedan sat. Nakon toga masi dodati jedno jaje i persun te zatim praviti cufte. Da bi cufta bila jednaka obicno koristim kasiku za sladoled. Na zagrijanoj masnoci (2 kasike maslinovog ulja i 1 kasika maslaca) prziti cufta predodno uvaljana u brasno. Ovako. Gotova cufta redati u posudu i preliti sa rastopljenim kajmakom, maslacem i slagom te jos malo na tihoj temparaturi kvrckati da cufte upije kajmak.
Posluživanje:
Cufta se sluze topla uz kukuruzu ili domaci hljeb (moze i kupovni).
0 komentari:
Objavi komentar