SASTOJCI:
Kora:
- 12 jaja
- 12 zlica secera
- 2 dcl ulja
- 12 zlica brasna
- 4 zlice kakaoa
- 1 prasak za pecivo
- 2 dcl mlijeka
- 8 dcl mlijeka
- 8 zlica brasna
- 20 dkg secera
- 25 dkg margarina
- oko 1 kg kivija
- 2 bezbojna preljeva za tortu
Kora:
Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, a zatim brasno pomijesano s praskom za pecivo i kakao. Pecen biskvit poprskati sa 2 dcl prokuhanog mlijeka.
Fil:
Odvojiti malo mlijeka i razmutiti brasno, a potom ukuhati u preostalo mlijeko sa secerom. U ohladjeno dodati razmuceni margarin. Kora, na koru namazati fil, narezati kivi na kolutove i poslagati na fil, a zatim preliti preljevom za torte. (preljev napraviti prema uputi sa vrecice) Mjera je za onu najvecu tepsiju od stednjaka. Ako vam je puno, uvijek mozete prepoloviti mjeru… :)
0 komentari:
Objavi komentar