četvrtak, 6. srpnja 2017.
Home »
» KARAMEL OBLATNA: Starinski recept za najlepšu oblatnu na svijetu!....
KARAMEL OBLATNA: Starinski recept za najlepšu oblatnu na svijetu!....
Sastojci:
– 1 pakovanje oblatni
– 200 g šećera
– 2 kašike brašna
– 1,5 l mlijeka
– 1 kg šećera
– 375 g margarina
– 150 g mljevenog plazma keksa
Priprema:
Brašno i 200 g šećera polako upržiti (kao za karamel). Kada se lijepo sve sjedini dodati mlijeko i kuhati dok se šećer ne istopi.
U to dodati preostalu količinu šećera i kuhati na tihoj vatri dok ne bude sasvim gusto (gušće nego smjesa za palačinke).
Dodati margarin i još kuhati dok se i margarin ne istopi. Dodati mljeveni keks. Oblatnu filovati dok je smjesa vrela. Pritisnuti posljednji list oblande nečim teškim i ostaviti da se ohladi i stegne.
Related Posts:
U vezi smo 5,5 godina i ovo ljeto treba da se vjenčamo.Juče smo išli u šoping centar i po običaju, ne razgleda sa mnom, klasični muškarac, sjedne, a ja odem na drugi sprat i u prolazu pogledam njega ... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); U vezi smo 5,5 godina i ovo ljeto treba da se vjenčamo.Juče smo išli u šoping centar i po običaju, ne razgleda sa mnom, klasični muškarac, sjedne, a ja odem na dru… Read More
Udata sam već godinu dana.Mnogo volim svog supruga i on mene naravno,ali ja ne osećam nikakvu strast kad sam s njim. Dok vodimo ljubav on uživa,al’ mene nikad ne uzbudi i nimalo ne uživam. Moj ... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Udata sam već godinu dana.Mnogo volim svog supruga i on mene naravno,ali ja ne osećam nikakvu strast… Read More
Do sada ste cijelo vrijeme pogrešno odmrzavali meso! Naučnica objasnila kako se to radi! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ukoliko mislite da imate najbolji način za odmrzavanje hrane za tili čas, razmislite opet… Istraživanja su pokazala da svi mi pogrešno odmrzavamo hranu veći dio naš… Read More
ZA TILI ČASNAPRAVITI KOMPOT BEZ ADITIVA I KONZERVANSA- RECEPT ZA KOMPOT OD RAZNOG VOĆA BEZ KONZERVANSA! Ovako me je naucila komsika Bosa, tako pravim vec godinama od raznog voca Sastojci 1 kg voća (kajsija, bresaka, dunja, krusaka, šljiva, višanja) 1 l vode 1/2 kesice limontusa 4-5 kasika sećera(može još 1-2 kaš. … Read More
SLATKO OD CELIH SMOKAVA, PROBAJTE NAPRAVITI SLATKO NA OVAJ NAČIN... "Nijedno slatko ne opisuje leto tako dobro, kao što to čini slatko od celih smokava." Priprema . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Način pripreme Operite smokve i uklonite drške. Stavite smokve u š… Read More
0 komentari:
Objavi komentar