srijeda, 14. lipnja 2017.
Home »
» JEFTIN BRZ I SOČAN KOLAČ SA KOKOSOM, SVI VOLE NJEGOV OKUS....
JEFTIN BRZ I SOČAN KOLAČ SA KOKOSOM, SVI VOLE NJEGOV OKUS....
Sastojci za koru:
4 jajeta
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1 kesica 2 u 1 kafe
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl vode
Sastojci za kremu:
1 l mleka
7 kašika oštrog brašna
150 gr šećera
150 gr margarina sa aromom vanile (može i običan)
150 gr kokosa
I još:
kokos za posipanje
Priprema:
Kada pravim kolače sa kremom koji treba da se prohladi, pa se tek onda dodaje margarin, ja prvo pravim krem, pa tek onda koru. Iz tog razloga, prvo razmutite brašno za kremu sa 2 – 3 dcl hladnog mleka (koristite viljušku ili žicu za mućenje), da dobijete masu bez grudvica, koja je tečna. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, stavite da provre. Kada je provrlo, sipajte razmućeno brašno u provrlo mleko stalno mešajući žicom.
Kuvajte, svo vreme mešajući krem kako vam se krem ne bi zgrudvao. Kada se zgusne, ostavite ga da se hladi. Za koru, umutite mikserom jaja (cela) sa šećerom i vanilin šećerom, da budu penasta. Izmešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i 2 u 1 kafu. Postepeno, lagano mešajući, dodajte u umućena jaja. Na kraju, polako sipajte i polako umešajte ulje i vodu. U tepsiju stavite papir za pečenje, pa preko njega sipajte pripremljenu masu za koru. Stavite da se peče na 200°C oko 20-tak minuta ili dok čačkalica ne izadje suva iz testa.
Kada se krema prohladila, dodajte u nju margarin sobne temperature, pa dobro umutite mikserom. Dobićete finu, vazdušastu kremu. Na kraju, umiksajte kokos. Kada je kora pečena, prekrijte tepsiju tacnom, pa preokrenite da kora padne na nju (tacnu). Skinite papir i ravnomerno razmažite kremu po kori. Odozgo pospite kokosom, pa stavite u frižider da se hladi. Kada se kolač dobro ohladio, isecite ga na kocke i poslužite. Prijatno i uživajte!
Related Posts:
DANAŠNJI RUČAK BIO JE TAKO UKUSAN, DA ŽELE I DA GA SUTRA NAPRAVIM SASTOJCI: Pola kilograma pilćeg belog mesa, 2 manje izrendane tikvice, 2 do 3 mlada luka, 3 do 4 kašičce sitno iseckanog korijandera, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 čen luka, 1 kašičica soli, pol… Read More
NJEGOVO VELIČANSTVO” UMAK KAKVOG DO SADA NISTE PROBALI” SASTOJCI: umak: 5-6 dkg gorgonzole ili rokfora 5-6 dkg edamer ili podravec ili gauda ili.. 1 komad trokut/buco, picok ili neki drugi topljeni sir/ (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 7-8 dkg parmezana 2… Read More
DORUČAK ZA 15 MINUTA...DOMAĆI UŠTIPCI DOK TREPNETE GOTOVI SU Sastojci: 1 jaje 200 gr brasna 1/2 kesice praska za pecivo so (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); oko 1,5 dl jogurta ulje za przenje Priprema: Umutiti jaje sa jogurtom, posoliti i dodati brasno i pras… Read More
Prozor koji se u dva poteza pretvara u balkon: Dobrodošli u budućnost! (VIDEO) Danska kompanija poznata po proizvodnji prozora ponudila je rješenje za sve one koji ne mogu priuštiti balkon koji žele. Riječ je o prozoru koji se u dva poteza pretvara u mini balkon. (adsbygoogle = window.adsbygoogle… Read More
SASVIM JEDNOSTAVNA ŠAMPITA...JEDNOSTAVNI RECEPT SIGURNO NEĆETE NAĆI Sastojci: kora: 6 zumanaca 6 kasika secera 6 kasika mlake vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 kasika brasna 1 kesica praska za pecivo 1 kasika kakaoa (po zelji) fil: 6 belanaca 1/2 kg secera 1… Read More
0 komentari:
Objavi komentar