srijeda, 14. lipnja 2017.
Home »
» JEFTIN BRZ I SOČAN KOLAČ SA KOKOSOM, SVI VOLE NJEGOV OKUS....
JEFTIN BRZ I SOČAN KOLAČ SA KOKOSOM, SVI VOLE NJEGOV OKUS....
Sastojci za koru:
4 jajeta
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
6 kašika brašna
1 kesica 2 u 1 kafe
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
1 dcl ulja
1 dcl vode
Sastojci za kremu:
1 l mleka
7 kašika oštrog brašna
150 gr šećera
150 gr margarina sa aromom vanile (može i običan)
150 gr kokosa
I još:
kokos za posipanje
Priprema:
Kada pravim kolače sa kremom koji treba da se prohladi, pa se tek onda dodaje margarin, ja prvo pravim krem, pa tek onda koru. Iz tog razloga, prvo razmutite brašno za kremu sa 2 – 3 dcl hladnog mleka (koristite viljušku ili žicu za mućenje), da dobijete masu bez grudvica, koja je tečna. Ostatak mleka, zajedno sa šećerom, stavite da provre. Kada je provrlo, sipajte razmućeno brašno u provrlo mleko stalno mešajući žicom.
Kuvajte, svo vreme mešajući krem kako vam se krem ne bi zgrudvao. Kada se zgusne, ostavite ga da se hladi. Za koru, umutite mikserom jaja (cela) sa šećerom i vanilin šećerom, da budu penasta. Izmešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i 2 u 1 kafu. Postepeno, lagano mešajući, dodajte u umućena jaja. Na kraju, polako sipajte i polako umešajte ulje i vodu. U tepsiju stavite papir za pečenje, pa preko njega sipajte pripremljenu masu za koru. Stavite da se peče na 200°C oko 20-tak minuta ili dok čačkalica ne izadje suva iz testa.
Kada se krema prohladila, dodajte u nju margarin sobne temperature, pa dobro umutite mikserom. Dobićete finu, vazdušastu kremu. Na kraju, umiksajte kokos. Kada je kora pečena, prekrijte tepsiju tacnom, pa preokrenite da kora padne na nju (tacnu). Skinite papir i ravnomerno razmažite kremu po kori. Odozgo pospite kokosom, pa stavite u frižider da se hladi. Kada se kolač dobro ohladio, isecite ga na kocke i poslužite. Prijatno i uživajte!
Related Posts:
Spavala sam s ozenjenim covjekom, a pri tome nisam znala da je u braku i da ima djecu. Kad smo se upoznali,naravno nista od toga nije spominjao,vec mi je izmislio cijelu pricu o svom zivotu i onda ... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Spavala sam s ozenjenim covjekom, a pri tome nisam znala da je u braku i da ima djecu. Kad smo se upoz… Read More
PAPRIKE U PAVLACI.. JAOOO NARODE KAKO JE OVO UKUSNOO.. MMMMM... Vrlo jednostavno i brzo za napravit.Samo treba da se ceka preko noci da se ukusi sajedine. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: oko 20 kom. paprike iz tursije … Read More
KOKOS BAKLAVA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 500 g tankih kora za baklavu 5 jaja 2 šolje šećera 1 šolja ulja 1 šolja jogurta 200 g kokosovog brašna 1 prašak za pecivo Za preliv: 4 … Read More
PRIJE 3 DANA. Ne znam zašto i kako, ali imao sam odnos sa jednom studentkinjom u mojoj kancelariji. Toliko je bila napadna tražeći da joj poklonim ocjenu, jer joj treba za uslova da može da pređe na drugu godinu, da se jednostavno desilo.... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRIJE 3 DANA. Ne znam zašto i kako, ali imao sam odnos sa jednom studentkinjom u mojoj kancelariji. Toliko je bila napadna tražeći da joj poklonim ocjenu, jer joj t… Read More
Soda bikarbona i peršun garantuju rezultat: Vaš HOLESTEROL će za mjesec dana biti ODLIČAN!..... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovaj recept pomaže u procesusmanjenja holesterola i sagorijevanja masti u kratkom vremenu. Čak ga i… Read More
0 komentari:
Objavi komentar