
Sastojci:
za kore:
- 600g brasna t-400 meko
- 150g masti ili margarina
- 150g secera
- 2 jaja
- 1 prasak za pecivo
- 1dl mleka
- 300g mlevenih oraha
- 5 punih kasika dzema od kajsija ili
- sljiva
- malo ekstrakta ruma
- 150g secera
- 50g cokolade za kuvanje
- 100g margarina
- 2dl mleka
- 2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
- 100g cokolade
- 3kasike secera
- 3kasike vode
- 50g margarina
Za kore: U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa zamesiti glatko ne lepoljivo testo. Podeliti na 4 jufke. Razviti svaku dimenzije 30x20cm i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi. 2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za fil. Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati. Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru. za glazuru: Otopiti cokoladu na tihoj vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca. Kolac je najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.
0 komentari:
Objavi komentar