
Sastojci:
- 1 cjelo pile
- 1 supena kasika ulja
- 1glavica crnoga luka
- zacini: vegeta,so,crvena paprika(aleva), biber ,cary u prah
- 250g rize(okrugle)
- 50g putera
- jos pola glavice crnog luka
Prvo isjeci pile na djelove i oprati ga . U serpu sipati kasiku ulja i isjeckani crni luk da se malo proprzi ,zatim dodati komade piletine i ostale zacine ,promjesati na tisoj vatri i onda dodati 700ml vode da se kuha nekih 20 min. Dok se piletina kuha pripremiti rizu .... U posudi staviti rizu sa vodom da se malo opere i nagrezne nekih 5 min. zatim procjediti rizu do vode. U tepsiju u kojoj ce te peci rizu i piletinu ... Staviti 50g putera rastopiti dodati jos polovinu isjeckanog crnog luka i malo proprziti
narvno dok ne bude riza pecena i dok sva voda ne upije ,ako mislite da nije jos gotova riza mozete dodati casu vode i dopeci !
Posluživanje:
Sluziti uz zelenu salata ,pradajz ....
0 komentari:
Objavi komentar