1


2


nedjelja, 9. srpnja 2017.

KOLAČ S BRESKVAMA I KREMOM




Sastojci i priprema:

– 4 jaja

– 200 gr. kristal šećera

– 2,5 dcl. mleka

– 50 gr. kakao praha

– 200 gr. eurokrema

– 300 gr. brašna

– 150 gr. margarina

– pola kesice praška za pecivo

– prstohvat soli





Za fil:

– 1 kg. zrelih bresaka (može iz kompota)

– 2 kesice pudinga od vanile


– 150 gr. šećera

– 1 dcl. vode

Po želji šlag za ukrašavanje, čokolada…







Umutiti jaja sa šećerom pa dodati mleko, omekšali margarin, eurokrem, prosejano brašno i kakao, so, prašak za pecivo.

Mutiti mikserom da se sve sjedini pa izliti u podmazanu manju tepsiju.

Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

Ostaviti kratko da se prohladi pa napraviti rupice po celom kolaču.

Fil – Oprati breskve i iseći na manje komade, malo ih izmikasti pa staviti da se kuvaju sa šećerom oko 20 minuta.

Posebno umutiti puding sa vodom pa zakuvati u kuvane breskve. Kuvati dok se ne zgusne i vrelo preliti preko pečenog kolača.

Ostaviti da se malo prohladi pa ga staviti u frižider da se stegne (najbolje do sutradan), premazati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom, iseći kocke, šnite pa poslužiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Posjetite “šerpicin” youtube kanal za mnogo dobrih video recepata 😉 ŠERPICA YOUTUBE

Izvor: šerpica.net

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar