ponedjeljak, 19. lipnja 2017.
Home »
» HURMAŠICE PUNJENE ČOKOLADOM I ORASIMA, SAMO ZA ONE ČIJE SRCE MOZE PODNIJETI... ::)
HURMAŠICE PUNJENE ČOKOLADOM I ORASIMA, SAMO ZA ONE ČIJE SRCE MOZE PODNIJETI... ::)
Sastojci
tijesto
250g maslaca
2 jaja
2 pune kašike milerama
2 kašike šećera
pola Praška za pecivo Docela
500g brašna
fil
120g čokolade
40g maslaca
150g mljevenih oraha
agda
800g Šećera ( kristal)
600ml vode
Priprema
1.
Dobro umutiti ,najbolje drvenom kašikom, omekšali maslac ,jaja ,šećer i mileram.
2.
Izvagati brašno pa ga pomiješati sa praškom za pecivo i polako dodavati u umućenu smjesu ,prvo miješati drvrnom kašikom pa onda rukom zamijesiti tijesto.Meni je bilo tamam brašna ,treba dobiti tijesto koje se ne lijepi za ruke.
3.
Fil pripremiti tako da na pari ili u mikrovalnoj otopite čokoladu i maslac pa u to umiješate mljevene orahe.
4.
Od tijesta otkidati komade veličine male mandarinice i na rendi ih rastanjiti i puniti pripremljenim filom.Zatvoriti i lagano valjati preko rende da dobijemo šaru i da formiramo oblik hurmašice.
5.
Pripremljene hurmašice redati u tepsiju ,meni je bio pun pleh od rerne.
6.
Peći ih u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni ,neka blago porumene.
7.
Kada hurmašice stavimo peći ,pravimo agdu .Šećer i vodu prokuhamo i onda smanjimo temp. pa neka kuha još 5 minuta.Sklonimo sa vatre
8.
Pečene hurmašice izvadimo iz rerne i ostavimo 5-10 minuta ,zatim ih zalijemo agdom i to malo po malo ,znači par kutljača pa neka upije i tako u dva do tri navrata.KAda zalijete zadnji put i ako vam se učini da ne “piju ” odvoljno samo ih vratite u mlaku rernu i neka se tu ohlade i popiju ostatak agde.
9.
Dobro ohlađenu hurmašicu prekrijemo folijom i ostavimo u frižider.
Posluživanje
Poslužiti fino ohlađenu…..
Izvor:http://www.coolinarika.com
Related Posts:
TAJNE FRANCUSKINJA I NJIHOVOG TANKOG STRUKA.... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dobro je poznato da Francuskinje nikada ne drže dijetu, ne preskaču obroke, ne broje zalogaje ni kalorije nego uživaju u hrani a opet se ne goje! Iz čuvene francuske… Read More
ZLATNO MLEKO, OVO JOŠ NISTE PROBALI, VAŠI ZGLOBOVI ČE VAM BITI DUGO ZAHVALNI.... Zlatno mlekoZlatno mleko spada u tradicionalne lekove drevne indijske medicine (sirom sveta poznate pod nazivom ajurveda). Postoje naznake da je nekada recept za zlatno mleko cak bio cuvan u tajnosti. U svakom slucaju zla… Read More
SODA BIKARBONA - OVO NISTE JOŠ ČULI... Soda bikarbonaSoda je jedno od najstarijih prirodnih sredstava za ciscenje. Stari Egipcani koristili su prirodne mineralne naslage u blizini mineralnih izvora za proizvodnju prvobitnih sapuna. Nakon njih i sve druge napr… Read More
Sestra moje supruge se razvela od svog muža i došla je da živi kod nas, ono dok se ne snađe. Svastika je od moje žene mlađa 10 godina i vjerujte bolja barem 10 puta. Plava, visoka... Sestra moje supruge se razvela od svog muža i došla je da živi kod nas, ono dok se ne snađe. Svastika je od moje žene mlađa 10 godina i vjerujte bolja barem 10 puta. Plava, visoka, grudi guza, ma savršeno žensko. Jedno… Read More
Pita od špinata sa sirom i jajima – PROLETNJA LEPOTICA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pita od špinata sa sirom i jajima – proljetna ljepotica Pita od špinata sa sirom i jajimaSlasna pita od špinata sa sirom i jajima pravo je proljetno jelo ide… Read More
0 komentari:
Objavi komentar