1


2


ponedjeljak, 3. srpnja 2017.

CIGANSKI ŠTRUDEL, OVAKO NEŠTO NISTE OČEKIVALI....







Sastojci
300 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g šečera
1 prašak za pecivo
500 g skute - svježeg sira
400 g trešnje ili višnje
4 jaja
450 ml mleko
30 g šečera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g putar ili margarin





Koristili smo

Vanilin šećer

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Vanilin šećer

Bijelo brašno oštro (TIP 400)

Priprema
1.
Istopiti putar ili margarin i ga 1/2 izliti u pekač dimenzije 20x30 cm.

2.
Brašno, šečer in prašak za pecivo izmješati i  podeliti na 2 djela.
1/2 brašna posuti preko putra.

3.
Preko brašna razmrviti skuto.

4.
Trešnjam ili višnjam odstraniti koščice i porazdeliti preko skute.

5.
Posuti sa preostalom brašnom.

6.
Jaja, šečer, vanilin šečer izmiksati. Dodati mleko i sve skupa izmješati.
Preliti preko brašna.
Preostalu 1/2 iztopljenog putra preliti po vrhu.
Pustiti da odstoji oko 30 min, da bi brašno dobro upilo tekočinu.
Peči oko 40 min na 175 C.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar