
Sastojci:
kora:
- 6 zumanaca
- 6 kasika secera
- 6 kasika mlake vode
- 6 kasika brasna
- 1 kesica praska za pecivo
- 1 kasika kakaoa (po zelji)
- 6 belanaca
- 1/2 kg secera
- 1 dl vode
- sok od pola limuna
- 3 kesice vanil secera
- 100 g cokolade za kuvanje
- malo ulja
KORA:
Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati mlaku vodu, peci prasak, brasno i kakao (po zelji). Pleh obloziti peki papirom, razliti smesu i peci oko 10 min. na 250 C (ako vam pecnica jace pece onda moze i na 200 C) FIL: Penasto umutiti belanca, dodati na vrh noza soli; kada se dobro umuti dodati vanil secer. U serpu sipati 1/2 kg secera i 1 dl vode; kuvati na laganoj vatri dok ne prokljuca; kada prokljuca dodati sok od pola limuna i kuvati jos 10min U umucena belanca postepeno dodavati vreo sirup uz neprestano mucenje mikserom; kada se potrosi sav sirup mutiti jos 15 mi. Fil naneti na koru i fino rasporediti (ako se lepi noz ili spaklu kojom mazete pokv
0 komentari:
Objavi komentar