1


2


petak, 16. lipnja 2017.

Zelene punjene pogačice "Zdravlje ide prvo iz kuhinje, a uz našu pomoć ćete moći da se hranite zdravo na veoma lak i ukusan način "



"Zdravlje ide prvo iz kuhinje, a uz našu pomoć ćete moći da se hranite zdravo na veoma lak i ukusan način "
Priprema
50 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
75 min.
Porcije




Potrebni sastojci
svež kvasac - 20 g
ulje - 3 kašike
šećer - 1 kašika
so - 1 kašika
voda - 300 ml, mlaka
brašno - 500 g/ može i integralno/
NADEV
zelje - 200 g, blanširano
sir - 60 g
mocerela - 5 - 6 komada, mini mocarele
so - po želji
šarena so
jaja - 2 komada
semenke - za posipanje
žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice
Način pripreme
Kvasac izmrvite u 100 ml mlake vode sa šećerom i dve kašike brašna, ostavite 10-15 minuta da naraste. U sredinu prosejanog brašna sipajte preostalu vodu, ulje, so, narastao kavasac i zamesite srednje meko testo.




Premažite uljem i ostavite na toplo mesto da naraste, tj. da udvostruči obim. Podelite testo na dva dela, a ako želite i manje pogačice, podelite na 4 dela.

Svaku razvijte, tako da dobijete eliptičan oblik i rukama podvijte krajeve ka unutra. U tepsiju stavite papir za pečenje, pa zatim sredinu svake pogačice probodite viljuškom.

Zelje očistite, malo ga izblanširajte i dobro ocedite. Sitno ga iseckajte, pomešajte sa mrvljenim sirom i posolite.

Zeleni nadev sipajte u svaku pogačicu, tako da u sredini svake pogačice ostane mesta za jedno jaje. Zeleni nadev poprskajte uljem i stavite male komadiće mocarele. Krajeve premažite umućenim žumancetom i posipajte semenke preko.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta, dok ne budu gotove. Izvadite zelene pogačice i jaja posipajte šarenom solju. Poslužite ih dok su tople. idealni doručak za praznike, ali i svaki radni dan.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar