ponedjeljak, 26. lipnja 2017.
Home »
» Gurmanska struca! VREDI SVAKOG ULOŽENOG TRUDA, PRIJATNOOOOOO
Gurmanska struca! VREDI SVAKOG ULOŽENOG TRUDA, PRIJATNOOOOOO
Sastojci
600 g pileceg belog mesa
5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana)
200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.)
200 g mesnate slanine
1 glavica crnog luka
1 manja zemicka
1 kasika senfa
so, biber, Vegeta
Priprema
1.
Pilece filete samleti ali ostaviti i par celih kockica mesa, struca ce lepse izgledati u preseku.
2.
Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa.
3.
Kackavalj i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom.
4.
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo krusnih mrvica/prezle, a moze i koja kockica slaninice.;)
5.
Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim snitama slanine i staviti pripremljenu smesu.
6.
Ako su snite slanine dugacke, prebaciti ih odgore preko struce i fino ususkati, slike pripreme .
7.
Ova struca se moze pripremiti na dva nacina:
8.
*1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. 🙂
*2.* Na dno vatrostalne posude poredjati snite slanine, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negde na pola pecenja, oko mesa rasporediti isecene pecurke, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja.
Bon appetit!:)
http://slatkakuhinja10.blogspot.ba
Related Posts:
OVAJ RECEPT JE ZALUDIO SVIJET I UŠUTKAO DOKTORE: Liječi bolna koljena i regeneriše kosti i zglobove odmah! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Osobe koje imaju bolove u kostima i zglobovima, znaju kako oni mogu biti nepodnošljivi. Nije rješenje da se samo kljukate tabletama protiv bolova. SASTOJCI &nb… Read More
Sa samo 25 godina ostala sam udovica, SAMOHRANA MAJKA DVOJE DJECE i vlasnik njegove firme. U trenutku sam postala i mama i tata i direktor i radnik, domaćice…... Sa samo 25 godina ostala sam udovica, SAMOHRANA MAJKA DVOJE DJECE i vlasnik njegove firme. U trenutku sam postala i mama i tata i direktor i radnik, domaćice… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); &nb… Read More
Odma nakon što smo se vjenčali moj muž je otišao u Belgiju na privremeni rad, jedva da je uspio da mi “skine” nevinost… Spavali smo tek 3 puta. Međutim meni se to toliko dopalo da sam samo 3 dan... Odma nakon što smo se vjenčali moj muž je otišao u Belgiju na privremeni rad, jedva da je uspio da mi “skine” nevinost… Spavali smo tek 3 puta. Međutim meni se to toliko dopalo da sam samo 3 dana kasnije počela da ga vara… Read More
PERŠUN, LIMUN I SODA BIKARBONA GARANTUJU VAM VITKO TIJELO I UREDAN HOLESTEROL ZA MJESEC DANA! Ovaj recept je napravljen da pomogne u procesu smanjenja holesterola i sagorevanja masti u vrlo kratkom vremenu. Čak ga i neki ljekari preporučuju svojim pacijentima koji pate od visokog holesterola. Svi sastojci u napit… Read More
PILEĆA PRSA SA POVRĆEM U FOLIJI - ODLIČNO KAO BRZINSKI OBROK.. JAKO UKUSNO I EFEKTNO, ukusnije i od rostilja.... Jelo brze i lake pripreme,zdravo i nadasve jako ukusno! Sastojci 4 kom. pilecih prsa bez kostiju i kozice 300 gr tikvica 4 veca paradajza (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 250 gr mozzarella s… Read More
0 komentari:
Objavi komentar