1


2


srijeda, 14. lipnja 2017.

Bajadera moje sekice :))...

Bijela kokos bajadera





Bajadera moje sekice :))





Sastojci
300 g Pettit keksa
200 g mljevenih oguljenih badema
200 g maslaca
200 g šećera
100 ml vode
100 g Lino lade kokoO




Za glazuru:
100 g bijele čokolade
1-2 žlice ulja


Priprema
1.
Kekse fino sameljite, dodajte bademe i maslac.
2.
Šećer prelijte vodom i zagrijte da se rastopi pa dobiveni sirup prelijte preko pripremljenih sastojaka.
3.
Dobro promiješajte i podijelite na dva dijela. U jednu smjesu umiješajte Lino ladu kokos.
4.
Posudu (20×20 cm) prekrijte papirom za pečenje i po njoj rasporedite prvu smjesu. Smjesu poravnajte i utisnite te po njoj rasporedite smjesu s kokosom.
5.
Stavite u hladnjak da se dobro učvrsti.
6.
Pripremite glazuru tako da na pari zagrijete čokoladu i ulje miješajući dok se ne otopi. Pustite da se malo ohladi i prelijte po slastici.
Posluživanje
Ostavite u hladnjaku nekoliko sati i narežite male bajaderice.
Savjet
Umjesto bijele glazure možete pripremiti tamnu čokoladnu glazuru.

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar