
SASTOJCI :
– 1 šolja brašna (šolja od 250 ml),
– 1 šolja griza,
– 1 šolja šećera,
– 2 jaja,
– 125g margarina,
– sok od jedne narandže,
– korica od jedne narandže,
– pola šolja mleka.
Za preliv :
– pola šolje vode,
– pola šolje šećera,
– korica od jedne narandže,
– pola naradže iseckane na kolutiće.
PRIPREMA :
Margarin i šećerom mutiti nekoliko minuta. Postepeno dodavati jaja, pa sok i mleko. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umešati sve špatulom ili varjačom. Smesu izliti u pleh 30X20 i peći na 180 C oko 45 minuta. Ostaviti kolač da se lepo ohladi. Za to vreme pripremiti sirup. Sve sastojke za preliv pomešati i staviti na ringlu da se kuva. Kada provri ostaviti ga da vri još 6 minuta. Vrućim sirupom preliti hladan kolač. Komadiće naradže raporediti po kolaču kada ga isečete na kocke. Pre služenja je potrebno da odstoji u frižideru da lepo ohladi. Možete ga poslužiti uz sladoled ili samog.
0 komentari:
Objavi komentar