
Potrebno je:
- 1 pakovanje velikih oblandi ( 5 listova)
- 1 litar mleka
- 400 gr šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 250 gr putera
- 300 gr mlevene plazme keksa
- Za preliv po vrhu oblande:
- 100 gr karamela sa lešnikom
- 2-3 kašike vode
U posudu staviti mleko i šećer. Kuvati na srednjoj vatri ( od mogućih 3 podeoka kuvati na podeoku 2) 50 minuta. Na početku kuvanja redje mešati kasnije malo češće da ne zagori.
Pet minuta pred kraj kuvanja dodati sodu bikarbonu ( paziti masa peni kad se doda soda bikarbona, mora se stalno mešati.
Skinuti sa vatre i umešati mlevenu plazmu. Prohladiti i filovati listove oblandi ( na 1 list ide 250 gr mase). Zadnji list ne filovati. Opteretiti oblande nečim teškim i ostaviti da se ohlade.
U posudu staviti seckane karamele od lešnika i 2-3 kašike vode. Na tihoj vatri kuvati uz mešanje da se karamele istope, prohladiti i išarati po vrhu oblande.
0 komentari:
Objavi komentar