Sastojci:
- 200 g kukuruznog brašna
- 50 g griza
- 50 g belog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 5 jaja
- 200 ml jogurta
- 150 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 gr feta sira
1. Griz, brašno, kukuruzno brašno i so sjediniti.
2. Posebno umutiti jaja, dodati ulje, jogurti mleko i dodati u pripremljeno brašno i dobro promešati smesu.
3. Na kraju dodati izmrvljenu ili na kockice isečenu fetu i promešati.
4. Pripremljeno testo izručiti u podmazan i prethodno ugrejan pleh, pa ravnomerno rasporediti masu.
Recept za patišpanj koji uvek uspe
5. Peći u ugrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta tj. dok ne porumeni i počne da se odvaja po rubovima.
6. Iseći na kockice i servirati uz jogurt ili po želji.
0 komentari:
Objavi komentar