
SASTOJCI
- 1/2 kg Brasna(mozda malo manje/vise)
- 1 kasika secera
- 1 paket kvasca ili 1/2 kocke svjezeg kvasca
- 100 ml tople vode(po potrebi dodati vise)
- 100 ml toplog mlijeka
- 50 g rastopljenog putera
- 1 kasicica sirceta
Prvo pripremite kvasac s tim sto ce te istresti kesicu ili ako je svijez razmrviti kvasac, dodajte malo secera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mjestu oko 5 minuta. U medju vremenu, uzmite vecu zdjelu (ili stojeci mikser)pa u nju prosijte malo vise od pola brasna, napravite rupu u sredini pa dodajte sol, nadosli kvasac,mlijeko,sirce ,puter i preostalu vodu i zamjesite glatko tijesto.
Posluživanje:
Kad izvadite stavite ih u kuhinjsku krpu pokrijte malo pa posluzite vruce.
0 komentari:
Objavi komentar