
Kora:
- 6 jaja
- 8 kasika secera
- 3 kasike brasna
- 10 kasika mljevenih oraha
- pola praska za pecivo
- 250 gr. putera
- 200 gr. secera
- 4 zumanjka
- 2 vanilin secera
- 8 kasika mljevenih oraha
- 4 bijelanjka
- 6 kasika secera
- 400 ml. vrhnja za slag
- 4-5 kasika secera
- malo mljevenih oraha
Izmutite jaja i secer. Dodajte brasno, orahe i prasak za pecivo pa izmjesajte kasikom nemojte mikserom. Koru ispecite i potpuno ohladite. Za vrijeme dok se kora pece i hladi puter omeksajte na sobnoj temperaturi. Puter izmutite sa secerom i vanilin secerom. Dodajte zumanjke pa nastavite sa mucenjem. Operite zice od miksera pa izmutite snijeg od bjelanjaka sa 6 kasika secera. Snijeg od bjelanjaka dodajte puteru. Dodajte i orahe pa sve to imutite mikserom. Kremu premazat preko potpuno hladne kore i ostavite u frizider. Izmutite vrhnje za slag sa secerom pa premazite preko kreme. Pospite sa malo mljevenih oraha i ostavite u frizider da se potpuno ohladi, a potom isjecite na kocke i posluzite.
0 komentari:
Objavi komentar