
Sastojci:
Za koru:
- 500 g brašna
- 100 g margarina
- 1 dl ulja
- 1 jaje
- malo soli
- 1/2 paketića kvasca
- 1 dl mleka
- 1 kašičica šećera
- 200 g sitnog sira
- 1 žumance
- 1dl jogurta
- ako je potrebno soli
- 1 belance
- malo susama
U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom. Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila. Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice. Poređajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.
0 komentari:
Objavi komentar