srijeda, 25. listopada 2017.
Home »
» JEDNOSTAVNA PILETINA U KREM SOSU…DUGO NISAM PROBALA BOLJE PILETINE OD OVE
JEDNOSTAVNA PILETINA U KREM SOSU…DUGO NISAM PROBALA BOLJE PILETINE OD OVE
Treba vam nešto jednostavno, ukusno, a dostojno kralja? Onda isprobajte kakvog je ukusa ova piletina u krem sosu.
Sastojci:
4-6 komada pilećih prsa, bez kosti i kože
4 do 6 kriški provolone sira (ili nekog drugog tvrdog)
4 do 6 tankih kriški dimljene šunke
Malo brašna (oko pola šolje) za umakanje piletine
Sos:
1 šolja (od 250 ml) mlijeka
1 šolja pavlake za kuhanje
1 šolja pilećeg bujona (temeljca) – bistre supice
1 ½ šolja čedar ili drugog tvrdog sira, narendanog
1/2 šolje narendanog parmezana (nije obavezno)
2 kašike putera
2 pune kašike brašna
1/2 kašičice luka u prahu (ili malo udinstanog luka)
1/2 kašičice bibera
1 kašičica soli
Malo crvene paprike
2 kašičice šećera
Priprema:
Pileća prsa odvojeno stavljajte između dva komada plastične folije i istucite kuhinjskim čekićem – da dobijete tanke šnicle. Posolite i pobiberite, pa na svaku šniclu stavite po jednu krišku sira i jednu krišku šunke. Umotajte šniclu (uvucite krajeve ako je potrebno), pa pričvrstite krajeve čačkalicom. Uvaljajte svaku rolnicu u brašno. U dubljem tiganju zagrijte malo ulja na srednjoj/visokoj temperaturi, pa pecite pileće rolnice kratko sa obje strane – samo da malo porumene. Ostavite sa strane.
Napravite sos. U šerpi na srednjoj temperaturi otopite puter, dodajte so, biber, papriku, luk u prahu i šećer. Sve dobro izmješajte, pa uspite i brašno i brzo mješajte dok se ne počnu pojavljivati balončići. Dodajte i bujon, pavlaku, mlijeko i nastavite da mješate dok se smjesa krčka na srednjoj temperaturi – oko 10 minuta. Smanjite temperaturu na najniže, pa dodajte narendani sir. Izmješajte dobro dok ne postane glatko i kremasto. Ako vam se sos učini pregust samo dodajte još malo mlijeka.
U nauljenu vatrostalnu tepsiju (najbolje stakleni pekač) poredajte lagano pečene pileće rolnice, pa ih prelijte sosom, koji ste napravili. Poklopite ili prekrijte folijom, pa pecite u rerni zagrijanoj na 180C 60 minuta dok piletina ne omekani.
Umesto sosa: za još jednostavniju verziju možete pomešati kremastu supu od gljiva (iz kartice) i 1 šolju mlijeka, pa sa tim zaliti rolnice.
I šta kažete? Piletina u krem sosu – ocjena od 1 do 10?
Izvor: lifepressmagazin.com
Related Posts:
Imala sam dečka, nismo bili dugo skupa. Nakon prvog sastanka oboje smo se ponašali kao da se znamo 100 godina. Jedini problem je bila daljina, i tako su ti drski kilometri pokvarili naš odnos. ...... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Imala sam dečka, nismo bili dugo skupa. Nakon prvog sastanka oboje smo se ponašali kao da se znamo 100 godina. Jedini problem je bila daljina, i tako su ti drski ki… Read More
DIVNA ROLADICA KOJA SE NE PEČE OČAS POSLA GOTOVA &nb… Read More
Prije deset godina oženio sam se za preljepu ženu. To je bila jedina osoba za mene i jedina koju sam volio. Naravno i našeg sina. Mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Upoznali smo se Osijeku na jednoj zabavi. Nikad neću zaboravit taj trenutak. Moj prilazak njoj sa tolikom tremom da sam sve ...... Prije deset godina oženio sam se za preljepu ženu. To je bila jedina osoba za mene i jedina koju sam volio. Naravno i našeg sina. Mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Upoznali smo se Osijeku na jednoj zabavi. N… Read More
Imam strahovito veliki problem. Cijeli život živim časno i pošteno i prije par dana sam saznala da je djevojka mog sina trudna. Imaju samo po 17 godina i naravno nisu vjenčani. .. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Imam strahovito veliki problem. Cijeli život živim časno i pošteno i prije par dana sam saznala da je djevojka mog sina trudna. Imaju samo po 17 godina i naravno nis… Read More
TREBAJU RADNIKE VEĆ OD DECEMBRA: Austrija traži više od 1300 kuhara, 1000 konobara i 300 sobarica! &n… Read More
0 komentari:
Objavi komentar