1


2


utorak, 29. kolovoza 2017.

ZELENI PARADAJZ ZA ZIMNICU.....ONAJ UKUSNI I ČVRSTI KADA SE JEDE.....



Sastojci
PRVO SKUVATI RASTVOR:
1soljica soli
500ml ulja
500ml sirceta
200gr secera
200ml vode
1kesica konzervansa-kad se rastvor ohladi




POVRCE:
5kg sto sitnijeg zelenog paradajza
25 kom ljutih papricica
1 vezica persunovog lista
3-4 vece glavice belog luka
1 vezica celerovog lista

Priprema
1.
Birati sto manji zeleni paradajz,lepse se slaze u teglu.Oprati ga,osusiti,poredjati u pleh od rerne,staviti ga u zagrejanu renu na 220 stepeni i samo malo zapeci-zavisi od rerne.Kad se na vrhu malo podigne kozica,izvaditi ga iz rerne.Nemojte preterati da ne bude premekan.
2.

Za to vreme papricice malo pecnuti na plotni,manje nego klasicno pecenje-tek po negde da se zacrni.Najbolje su crvene,lepse izgleda u tegli.To su one uzane,10-15cm dugacke i nisu preljute,taman kako treba.Odmah ih neoljustene preseci na 3-4 dela.Nema veze ako odu i semenke,baciti deo sa drskom.
Staviti u vecu serpu sa paradajzom.Veoma mali paradajz ostaviti ceo,a malo veci prepoloviti,zbog boljeg slaganja.






3.
Dodati:iseckan persunov i celerov list,iseckani beli luk.
4.
Sve ovo preliti hladnim rastvorom,ostaviti 24 sata uz povremeno mesanje(kad udjete u kuhinju,kad se setite),nakon 24 sata redjati u tegle,naliti istim rastvorom,pritisnite necim odozgo i zatvorite.
5.
Rastvor:sve zajedno staviti,prokuvati,pa ohladiti.U hladno dodati konzervans i mesati da se rastopi.
Posluživanje
Zeleni paradajz poprimi ukus papricice,stvarno je mnogo dobro.Drzite na tamnom mestu.

Izvor: coolinarika.com (Ljiljana-Ljilja)

0 komentari:

Objavi komentar