1


2


četvrtak, 31. kolovoza 2017.

PRINCESS VANILA TORTA








SASTOJCI:



Za korice:

5 kom bjelanjaka
1 omot pudinga od vanilije u prahu
1 velika žlica brašna
5 žlica šećera
3 žlice ulja

Krema:

6,5 dl mlijeka,5 žutanjaka
2 omota pudinga od vanilije
150 g šećera u prahu
2 vrećice vanili šećera
100 g maslaca
2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja
ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca
dodati tada samo 180 g maslaca
2-3 kom banana ili oko 200 g sezonskog voća po želji, svježe jagode ili maline su savršene
za ukras: krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje






PRIPREMA:

Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istući u čvrst snijeg, polagano dodajući šećer, zatim dodati potrebnu količinu ulja, puding u prahu i brašno smjesu ujednačiti.

Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje, izliti smjesu u njega, lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min, dok kora lagano porumeni.

Koru prohladiti i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.

Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu, žutanjke i vanili šećere. U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga i kuhati dok se potpuno ne zgusne.

Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore, ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu, te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.

Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje. Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.

Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.

Prije služenja malo ju prohladiti i samo uživati!

Izvor: torteikolacici.com

0 komentari:

Objavi komentar