srijeda, 23. kolovoza 2017.
Home »
» PREHKE KIFLICE KOJE PODSJECAJU NA RAFAELO SA KREMOM KOJA JE SVE ODUŠEVILA
PREHKE KIFLICE KOJE PODSJECAJU NA RAFAELO SA KREMOM KOJA JE SVE ODUŠEVILA
Sastojci
za testo
250g putera ili margarina
200ml jogurta
1solja(2dl) secera
prstohvat soli
1 jaje
600g brasna +50g kokosa
1 prasak za pecivo
1 vanil secer
za fil
600ml mleka
2 pudinga od vanile
100g kokosa
4kasike secera
1kasika arome vanile
jos..za posipanje..
secer u prahu
kokos
Priprema
1. Prvo pripremite fil :
U serpu sipate 500 ml. mleka ,stavite na sporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i
secerom. U ostatak mleka razmutite puding. Kada mleko prokuva sklonite sa
vatre,dodajte puding,mesajte zicom da se ne stvore grudvice,vratite na vatru i mesajte
dok se ne zgusne. Dodajte kokos i promesajte.
2. Za koru:
Omeksajte puter,dodajte secer i mutite mikserom,dodajte vanil secer,prstohvat soli i 1
jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt,umutite pa dodajte kokos 50g i brasno,ali
ne svu kolicinu nego oko 500g i prasak za pecivo. Kada sam dodala brasno mesala sam
testo drvenom varjacom i dodavala ostatak brasna. Testo treba da bude mekano,ali nesme da se lepi.
3. Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug. Testo razvijajte po pobrasnjenoj
povrsini i po njemu posipate brasno. Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako
tanko da se providi. Secite nozem na trouglove na 16 delova,ako zelite manj ekiflice
mozete i na 32 dela.
4. Fil sa kokosom podelite na 2 dela. Pravite kuglice velicine manjeg oraha i pravite
valjcice tako da vam stanu na testo ,ukupno 16 valjaka(ako pravite manje kiflice ,ako
ste sekli testo na 32 dela,onda 32 valjka)
5. Zamotajte kiflice,nije potrebno da krajeve savijate ka filu,jer fil nece curiti prilikom
pecena,upravo i treba da se vidi kao na slici,kiflice budu dekorativnije.
6. Kiflice redjati u pleh koji ste oblozili pek papirom. Peci na 200 stepeni 15 minuta,treba
fino da pocinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba vise da ostanu bele,videcete
kad otvorite rernu pa ako su dole pecene i gore malko rumene,gotove su.
7. U cinijicu promesate kokos i secer u prahu i tako vruce,pecene kiflice uvaljate i redjate
na tacnu za posluzenje 🙂
8. uzivajte u njihovom divnom i neznom ukusu 🙂 recept mozete pogledati i na mom blogu
coolinarika.com
Related Posts:
Iskrena ispovijest Kakanjca nakon godinu dana života u Njemačkoj Veliki broj građana BiH zbog poznate situacije u državi i nebrige vlasti posebno za mlade sve više se odlučuju na život u inostranstvu. Najčešće mladi iz BiH odlaze u Njemačku, gdje mnogo lakše nego u BiH uspijevaju ži… Read More
RECEPT ZA SIRUP OD KOPRIVE: ODMAH GA ZABILJEŽITE JER ZBOG PRITISKA FARMACEUTA STALNO GA BRIŠU SA INTERNETA! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedna od najzdravijih biljaka je svakako kopriva. Neki je smatraju čak i najzdravijom. Pored toga su i lako dostupne jer su svuda oko nas. Koprive su korisne za razn… Read More
PREPORUČEN OD SVJETSKIH DOKTORA: Potpuno obnavlja vaše kosti, tetive, ligamente i zglobove za 1 mjesec! Prirodni lijekovi i zdrava ishrana uopšte, će vam pomoći više od klasičnih lijekova i to bez štetnih posljedica. Mnogo ljudi pati od problema sa kostima ili zglobovima, te osjećaju jake bolove. (adsbygoogle = windo… Read More
UPOZORENJE PSIHOLOGA: Ne tolerišite ovakvo dječje ponašanje, sasijecite ga u korijenu! Roditelji često opravdavaju loše navike i postupke djeteta, jer smatraju da su to samo faze koje će brzo proći. Međutim, postoje situacije u kojima bi mame i tate trebalo odmah da reaguju, piše Yumama. Psiholozi u… Read More
EPOKSOIDNI PODOVI ...Kako i koliko dugo se postavlja, za što se sve koristi i kolika je cijena? Načini uređivanja interijera i eksterijera nikad nisu bili raznovrsniji. U moru noviteta jedan nam je posebno zapeo za oko – epoksidna smola. A moramo priznati da i najviše vaših upita dobivamo upravo na ovu temu.… Read More
0 komentari:
Objavi komentar