Sezona je tikvica.
Volim ih i pripremam na razne načine….a ovo su pohane ala pomfrit...jaako se svidjaju i onima koji inače ne vole tikvice
Sastojci:
1 tikvica
1 šalica krušnih mrvica ½ šalice sira parmezana
1-2 jaja (ovisno o veličini) 1 žličica origana
1 žličica soli ulje za prženje malo brašna (za paniranje)
Priprema
1. Tikvice operite pa im odrežite krajeve i narežite ih na štapiće (kao krumpir za pomfrit) Posolimo ih i ostavimo 20-tak minuta da puste vodu
2. jaje posebno istucite u jednoj posudi, a u drugoj izmješajte krušne mrvice, parmezan, origano i sol. Tikvice prvo namočite u jaja, a onda u smjesu krušnih mrvica sa začinima.
3. Tako panirane tikvice pržite na ugrijanom ulju i s jedne i s druge strane oko 4-5 minuta dok ne porumene.
4. ili zdravija varijanta: posložite „pomfrit“ na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu rumenu boju (na pola pečenja okrenite) Posluživanje Pohane tikvice servirajte uz meso i salatu po želji za ručak, ili kao laganu večeru s kraljevskim dipom. Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar