četvrtak, 27. srpnja 2017.
Home »
» SVE NACRTANO, SAD NA POSAO: EVO KAKO DA PRIPREMITE ODLIČNE ĆEVAPE!
SVE NACRTANO, SAD NA POSAO: EVO KAKO DA PRIPREMITE ODLIČNE ĆEVAPE!
Sastojci:
– 750 gr junetine
– 250 gr ovčetine
– 1 kašika soli
– 1 kašika vegete
– 1 kašika bibera
– 1/2 glavice bijelog luka
– 1 kašika kajmaka
– malo mineralne vode
Obavezni prilozi:
– Što više crvenog luka to bolje
– kajmak ili ajvar po želji
Poljev za lepinu:
– provrela voda
– malo goveđeg temeljca ili kocka
– vegeta
– malo ulja
– peršunov list
– bijeli luk
– biber
Priprema poljeva:
– Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća
Priprema ćevapa:
– Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x
– U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
– Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider
– Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno
– Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja
– Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
– Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite
namirnice.ba Sve nacrtano, sad na posao: Evo kako da pripremite odlične ćevape! Sastojci: – 750 gr junetine – 250 gr ovčetine – 1 kašika soli – 1 kašika vegete – 1 kašika bibera – 1/2 glavice bijelog luka – 1 kašika kajmaka – malo mineralne vode Obavezni prilozi: – Što više crvenog luka to bolje – kajmak ili ajvar po želji Poljev za lepinu: – provrela voda – malo goveđeg temeljca ili kocka – vegeta – malo ulja – peršunov list – bijeli luk – biber Priprema poljeva: – Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte temeljcem i vodom pa pustite da prokljuća Priprema ćevapa: – Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite) 2x – U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok – Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po ukusu), kaljmakom i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite na par sati (najbolje preko noći) u fržider – Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili ručno – Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo, malo, malo ulja – Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom – Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite
coolinarika.com
Related Posts:
LAK NAČIN DA OČISTITE TVRDOKORNE MRLJE I MASNOĆU SA VAŠE PEĆI U DVIJE MINUTE!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako se osjećate umorni od stalnog čišćenja ili održavanja s različitim proizvodima za čišćenje i jakim kemikalija ,a želite da vaša peć izgleda kao nova, poslušaj… Read More
Ljubavnik mi je spasio brak! Imam 37 godina, 3 sina, muža i LJUBAVNIKA. Prije 5 godina moja mama mi je predložila da sebi nađem NEŠTO SA STRANE da se malo opustim, jer sam tih dana bila ... Ljubavnik mi je spasio brak! Imam 37 godina, 3 sina, muža i LJUBAVNIKA. Prije 5 godina moja mama mi je predložila da sebi nađem NEŠTO SA STRANE da se malo opustim, jer sam tih dana bila baš pod stresom. Muž mi je terensk… Read More
Oženio sam se samo zato jer sam morao. Imao sam tada 31 godinu i dosadilo mi da mi moji govore kada ću se više oženiti. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nisam je volio uopšte, nisam prema njoj n… Read More
Žena mog mlađeg brata koja ima 22 i koja je rodila dete mom bratu kada ostanemo sami, otvoreno mi se nabacuje, dodje pored mene vrti se, skace, igra jos mi kaze sta ti je kao baba si, a kada je sa mojim bratom glumi sveticu, damu, pristojnu ženu. Prošle godine kada smo bili na uranak njegova žena je ..... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Žena mog mlađeg brata koja ima 22 i koja je rodila dete mom bratu kada ostanemo sami, otvoreno mi se nabacuje, dodje pored mene vrti se, skace, igra jos mi kaze s… Read More
PUŽIĆI SA LISNATIM TESTOM..POJEDU SE U JEDNOM ZALOGAJU... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potrebni sastojci: 1 jaje, 1 kašika vode, 1 list smrznutog lisnatog testa, otopljen, 50g rendang parmezana (ili nekog drugog sira po želji), Malo bibera, … Read More
0 komentari:
Objavi komentar