petak, 21. srpnja 2017.
Home »
» PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EVO!...
PIZZA TIJESTO! RECEPT ZA PIZZA TIJESTO, PIZZA MAJSTORI ČUVAJU KAO ZMIJA NOGE, A ZAPRAVO JE JEDNOSTAVNO, ISTRAŽIVALI SMO, I EVO!...
BIT je glatko brašno ili maks. 3:1 za glatko:oštro za tijesto, a TEMPERATURA PEČENJA je najvažnija, ostalo je vaša kreacija… Napravite tijesto po receptu, stavite u VRELU pećnicu i postat ćete vrhunski pizza majstor.
Sastojci
Za tijesto:
20 g svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
2-3 žlice tople vode
1 žličica šećera
320 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
2-3 žlice maslinova ulja
oko 200 ml tople vode
Za nadjev:
200 ml Ketchupa blagog
200 g naribanog sira edamera
200 g Šunke u ovitku Podravka narezane na ploške
80 g šampinjona
1 paprika
6 Crnih maslina Podravka
Priprema
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte šećer i pustite da odstoji oko 5 minuta na toplom mjestu.
2.
Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te dodajući toplu vodu umijesite mekano tijesto. Pokriveno tijesto ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruči (oko 30 minuta).
3.
Dignuto tijesto razvaljajte na veličinu kalupa (2 okrugla kalupa ili 1 originalni lim iz pećnice).
4.
Tijesto premažite ketchupom i pospite sirom. Po tijestu rasporedite šunku, šampinjone narezane na listiće, papriku narezanu na štapiće i masline.
5.
Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250 °C.
Posluživanje
Pizzu poslužite toplu.
Savjet
Rub pizze po želji namažite s malo mlake vode i ulja, a možete ga ukrasiti i listovima svježe rikule.
Napomena
Moji originali
Tijesto se može čuvati u hladnjaku dan-dva da se ne predigne ili smrznuti…
U pizzerijama se koristi čak 1 svježi kvasac na 10 kg brašna, treba imati vremena… Tijesto je identično za talijanske pogače (foccacia).
SAVJETI
Ne pretjerujte s rajčicom, klinci to ne vole (rajčicu servirajte posebno), rajčicu začinite po vlastitom ukusu npr. papar, vegeta, origano i sl…
Ribajte sastojke ili sitno nasjeckajte, izbjegavajte “šnite”, jer tijesto lakše diše, moj sin inače ne jede i skida s pizze narezane šampinjone, a naribane pojede.
Slažite nadjev po “sektorima” i ukusu pojedinaca…
Najbolje je u praksi prihvaćeno tijesto s miješanim uljem ili samo s maslinovim.
Related Posts:
JEDNOSTAVAN TRIK: KAKO OBNOVITI IZGREBANU KOŽNU FOTELJU?! Kućni ljubimci su dragi i odani prijatelji, ali dosta njih, a naročito mačke i psi, znaju napraviti popriličnu štetu. Naročito kada su mladi, zaigrani i dok još nisu naučili pravila kućnog ponašanja.Vrlo često pod njihov… Read More
CIGANSKI ŠTRUDEL, OVAKO NEŠTO NISTE OČEKIVALI.... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 300 g Pšeničnog oštrog brašna 150 g šečera 1 prašak za pecivo 500 g skute - svježeg sira 400 g trešnje ili višnje 4 jaja 450 ml mleko 30 g šečera 1 Vanil… Read More
Dođe tip sa ženskom kod ginekologa i reče: -Doktore...pomagajte...ima usku.... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dođe tip sa ženskom kod ginekologa i reče: -Doktore...pomagajte...ima usku pičku. -OK. Izađite da je pregledam... Gleda doktor, a ono pravi komad...pojebe je i zove… Read More
SVI ZNAMO ZA ISPUCALE KAPILARE? SVAKO IMA LIJEK KOD KUĆE, ALI RIJETKO KO ZNA ZA NJEGA ! Oni su jako neprijatna i ružna pojava ispod kože, obično plave, ljubičaste ili crvene boje. Iako bezopasni, jako ružno izgledaju na koži. Ali postoji način ih se riješite, uz pomoć nekoliko kućnih sastojaka. (adsbyg… Read More
Radim kao doktorica i najbolji drug je pre par godina došao kod mene zbog nekih zdravstvenih problema, i igrom slučaja otkrijem da je sterilan (a žena mu je tada bila u četvrtom ili petom mesecu ... Radim kao doktorica i najbolji drug je pre par godina došao kod mene zbog nekih zdravstvenih problema, i igrom slučaja otkrijem da je sterilan (a žena mu je tada bila u četvrtom ili petom mesecu trudnoće). Mislim se, možd… Read More
0 komentari:
Objavi komentar