nedjelja, 2. srpnja 2017.
Home »
» ODLIČAN KOLAČIĆ NA BRZINU.. BEZ PEČENJA...
ODLIČAN KOLAČIĆ NA BRZINU.. BEZ PEČENJA...
Sastojci
1 salica 250 ml.
COKOLADNI PRELIV:
113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
3 zlice putera
1/2 salice slatkog vrhnja
AMARETTO ZAMJENA:
3 zlice mlijeka
1 zlicica extrakta od badema
FILL:
3 zlice instant prasak od vanille
4 zlice otopljenog putera
3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
1 zlica extra mlijeka
1 zlicica vanille extrakt
2 salice secera u prahu
kakao za posipanje
Priprema
1.
Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
Ostatak cokolade ostavite sa strane.
Stavite u frizer oko 20-30min.
2.
Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
Otopite puter.
U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
3.
Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
Ravnomjerno razmazite.
4.
Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
5.
Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte.
Sjecite na manje bars ili po zelji.
Mozete posuti sa kakaom.
Isjecene bars morate drzati u fridzu.
Posluživanje
Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.
Related Posts:
Godinama, skoro 10 godina, radim kao sekretarica gradonačelnika i svaki dan dolazim kući oko 16:30, standardno. Muž ne radi, čeka me veseo i nasmijan sa kafom i ručkom. Sve je bilo super do unazad ... Godinama, skoro 10 godina, radim kao sekretarica gradonačelnika i svaki dan dolazim kući oko 16:30, standardno. Muž ne radi, čeka me veseo i nasmijan sa kafom i ručkom. Sve je bilo super do unazad par mjeseci kada je poče… Read More
OVAJ RECEPT ZA TIKVICE NISTE PROBALI, A TREBALI BISTE! BUDU NAJBRŽE GOTOVE, A TAKO SU SOČNE I KREMASTE, PRSTE DA POLIŽEŠ!..... Nema šta ne može od tikvica da se napravi - predjela, čorbice, glavna jela i prilozi, čak i kolači! Pred vama je jednostavan recept za još jednostavnije predjelo (ili lagani ručak). (adsbygoogle = window.adsbyg… Read More
PILEĆE ROLNICE U HRSKAVOM OMOTAČU Sastojci 400 g pilećeg filea 100 g šunke 100 g kačkavalja 20-ak listova pancete po potrebi ulje za prženje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Priprema 1. Pileći file isjeći u šnicle i tučk… Read More
Pitali smo anesteziologa: Zašto morate da skinete lak za nokte pre operacije Kada idete na operaciju postoji nešto što obavezno morate uraditi. Pre nego što uđete u operacionu salu obavezno morate skinuti lak za nokte. Zašto je tako, pitali smo dr med. Ivanu Krstić Lečić, specijalistu anesteziolog… Read More
KRMENADLE IZ RERNE - JAKO MEKE,U FINOM SOSU,A PRIPREMA VRLO JEDNOSTAVNA I BRZA...... Sastojci 5 vecih krmenadli (oko 1 kg.) 1 glavica crnog luka 5 cenova belog luka 1 govedja kocka za supu pola litre vrele vode 1 dl belog vina od zacina so, biber, lovorov list ulje, brasno za paniranje (a… Read More
0 komentari:
Objavi komentar