Recepti za kajgane su uobicajeno toliko jednostavni da mi je iskreno nekako bezveze da ih objavljujem kao pojedinacne recepte. Zato sam vise ideja stavila na jedno mesto :) Svi ovi recepti se takodjer poklapaju s LCHF ishranom :) Ujedno ovo je moj prilog za dogadjaj "Brzo, brze, najbrze" jer sta ces brze od kajgane ;)
Sastojci
2 jaja
masnoca po izboru maslinovo ulje, maslac, maslo (ghee) ili mast
sol, biber
Priprema
1.
KAJGANA SA SLANINOM I TIKVICAMA
Na malo maslinovog ulja ili masti isprziti naseckanu slaninu / pancetu i naseckanu tikvicu. Dodati jaja, malo soli i bibera. Isprziti kajganu i na kraju posuti suvo ili sveze persunovo lisce.
Ponekad samo pravim kajganu od tikvica i jaja.
2.
KAJGANA SA SLANINOM I HALLOUMI SIROM
Sastojci za 1 osobu
Na malo maslinovog ulja isprziti 40-50 grama naseckane dimljene slanine i oko 100 grama naseckanog Halloumi sira. Zaliti s 2 jaja, malo posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu. Na kraju posuti sa susenim vlascem ili zacinskim biljem po zelji.
3.
KAJGANA S LUKOM
Luk iseci na tanke kriske. Mogu se i preseci na pola. U tiganju rastopiti masnocu po izboru. Na laganoj vatri prziti luk dok ne postane staklast. Dodati jaja, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu. Na kraju posuti s persunovim liscem.
4.
KAJGANA SA SLANINOM I LUKOM
Isto kao i "Kajgana s lukom" samo isprziti naseckanu slaninu zajedno s lukom.
5.
KAJGANA S PANEER SIROM
Na masnoci po izboru isprziti indijski sir Paneer naseckan na kockice. Zaliti s jajima i isprziti kajganu. Posoliti, pobiberiti i posuti s zacinskim biljem po zelji.
6.
KAJGANA SA SLANINOM I SEMENKAMA
Za kajganu u jednom tiganju na masnoci po izboru isprziti 1 naseckan praziluk/poriluk, dodati slaninu iseckanu na kockice i na kraju jaja. Posoliti i pobiberiti.
U drugom tiganju na suvo ispeci semenke suncokreta i susam/sezam. Susam se moze dodati 1-2 minute nakon suncokreta. Posuti semenke preko kajgane.
7.
KAJGANA S KOZICAMA
U tiganju na malo maslaca propziti kozice. Dodati 4 jaja, posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu. Na kraju posuti persunovim liscem.
Koristila sam "prawns in brine" iz Lidla, a nekad koristim odmrznute kozice.
8.
KAJGANA S GLJIVAMA
Na masnoci po izboru isprziti prebrisane i naseckane gljive. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu.
9.
KAJGANA SA SLANINOM I PAPRIKAMA
U tiganju na masnoci po izboru isprziti 2 manje raznobojne paprike iseckane na kockice. Nakon 2-3 minute dodati naseckanu slaninu pa je isprziti s paprikom. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu.
10.
KAJGANA S PECENIM PAPRIKAMA (za 2 osobe)
1 veliku pecenu papriku oguliti, ocistiti od semenki i izrezati na trakice. U tiganju rastopiti masnocu po izboru pa isprziti papriku. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu. Na kraju posuti s persunovim liscem.
S paprikom se po zelji moze isprziti i jedna manja glavica naseckanog crnog luka.
11.
Jos kajgana u LCHF stilu:
Kajgana sa spanacem - Makicacica
LCHF kajgana sa susamom
Kajgana sa cvarcima i paprikom
Posluživanje
Vise recepata za LCHF i Zelenu Kuru mozete pronaci na mom blogu :)
Ako ste u potrazi za LCHF slatkisima pogledajte moju FB stranicu "LCHF poslastice" :)
0 komentari:
Objavi komentar