1


2


subota, 1. srpnja 2017.

IDEJA ZA KAJGANE....ODLIČNO POGLEDAJTE IZ DRUGOG UGLA...



Recepti za kajgane su uobicajeno toliko jednostavni da mi je iskreno nekako bezveze da ih objavljujem kao pojedinacne recepte. Zato sam vise ideja stavila na jedno mesto :) Svi ovi recepti se takodjer poklapaju s LCHF ishranom :) Ujedno ovo je moj prilog za dogadjaj "Brzo, brze, najbrze" jer sta ces brze od kajgane ;)


Sastojci
2 jaja
masnoca po izboru maslinovo ulje, maslac, maslo (ghee) ili mast
sol, biber



Priprema
1.
KAJGANA SA SLANINOM I TIKVICAMA
Na malo maslinovog ulja ili masti isprziti naseckanu slaninu / pancetu i naseckanu tikvicu. Dodati jaja, malo soli i bibera. Isprziti kajganu i na kraju posuti suvo ili sveze persunovo lisce.
Ponekad samo pravim kajganu od tikvica i jaja.




2.
KAJGANA SA SLANINOM I HALLOUMI SIROM
Sastojci za 1 osobu
Na malo maslinovog ulja isprziti 40-50 grama naseckane dimljene slanine i oko 100 grama naseckanog Halloumi sira. Zaliti s 2 jaja, malo posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu. Na kraju posuti sa susenim vlascem ili zacinskim biljem po zelji.



3.
KAJGANA S LUKOM
Luk iseci na tanke kriske. Mogu se i preseci na pola. U tiganju rastopiti masnocu po izboru. Na laganoj vatri prziti luk dok ne postane staklast. Dodati jaja, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu. Na kraju posuti s persunovim liscem.



4.
KAJGANA SA SLANINOM I LUKOM
Isto kao i "Kajgana s lukom" samo isprziti naseckanu slaninu zajedno s lukom.



5.
KAJGANA S PANEER SIROM
Na masnoci po izboru isprziti indijski sir Paneer naseckan na kockice. Zaliti s jajima i isprziti kajganu. Posoliti, pobiberiti i posuti s zacinskim biljem po zelji.







6.
KAJGANA SA SLANINOM I SEMENKAMA
Za kajganu u jednom tiganju na masnoci po izboru isprziti 1 naseckan praziluk/poriluk, dodati slaninu iseckanu na kockice i na kraju jaja. Posoliti i pobiberiti.
U drugom tiganju na suvo ispeci semenke suncokreta i susam/sezam. Susam se moze dodati 1-2 minute nakon suncokreta. Posuti semenke preko kajgane.



7.
KAJGANA S KOZICAMA
U tiganju na malo maslaca propziti kozice.  Dodati 4 jaja, posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu. Na kraju posuti persunovim liscem.
Koristila sam "prawns in brine" iz Lidla, a nekad koristim odmrznute kozice.



8.
KAJGANA S GLJIVAMA
Na masnoci po izboru isprziti prebrisane i naseckane gljive. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu.







9.
KAJGANA SA SLANINOM I PAPRIKAMA
U tiganju na masnoci po izboru isprziti 2 manje raznobojne paprike iseckane na kockice. Nakon 2-3 minute dodati naseckanu slaninu pa je isprziti s paprikom. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i ispeci kajganu.



10.
KAJGANA S PECENIM PAPRIKAMA (za 2 osobe)
1 veliku pecenu papriku oguliti, ocistiti od semenki i izrezati na trakice. U tiganju rastopiti masnocu po izboru pa isprziti papriku. Zaliti s jajima, posoliti, pobiberiti i isprziti kajganu. Na kraju posuti s persunovim liscem.
S paprikom se po zelji moze isprziti i jedna manja glavica naseckanog crnog luka.



11.
Jos kajgana u LCHF stilu:
Kajgana sa spanacem - Makicacica
LCHF kajgana sa susamom
Kajgana sa cvarcima i paprikom




Posluživanje
Vise recepata za LCHF i Zelenu Kuru mozete pronaci na mom blogu :)
Ako ste u potrazi za LCHF slatkisima pogledajte moju FB stranicu "LCHF poslastice" :)

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar