petak, 2. lipnja 2017.
Home »
» Rolovani čupavci. Jednostavno svi ih hvale, morate probati ! ..
Rolovani čupavci. Jednostavno svi ih hvale, morate probati ! ..
Ove sam rolice/čupavce jela nekoliko puta, uvijek su mi bile fine, uzela sam i recept, naravno :-) ali mi je trebalo skoro godinu dana da se odvažim napraviti ih. Sad ih radim često a obične čupavce sam izbacila s liste omiljenih. To su u biti čupavci s finom čokoladnom kremom u sredini. Recept sam dobila pod ovim nazivom pa neka tako i ostane.
Sastojci
Biskvit:
2 kom jaja
6 dag šećera
6 dag brašna
na vrh noža praška za pecivo
pola žlice vode (+ može malo ulja)
Krema:
2 kom jaja
10 dag šećera
10 dag čokolade
20 dag maslaca (ili margarina)
Za umakanje:
2 dcl mlijeka
20 dag čokolade
10 dag šećera
15 dag maslaca (ili margarina)
20 dag kokosovog brašna
Priprema
Peku se dva ovakva biskvita. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode). Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!) Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja. Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom. Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit. Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek! Izvor: www.coolinarika.com
Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/2014/12/rolovani-cupavci.html
Zabranjeno je brisanje navedenog linka iznad.To je pravilo ukoliko želite nešto kopirati sa našeg sajta. ©Recepti i Ideje
Related Posts:
TIRAMISU (original recept) Ovaj recept je zaista odličan! Obično kolače razdijelim, ali ovaj sam ostavila pohlepno samo za svoju obitelj :)... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TIRAMISU (original recept) Ovaj recept je zaista odličan! Obično kolače razdijelim, ali ovaj sam ostavila pohlepno samo za svoju obitelj :) Sastojci 4 žuman… Read More
KADA SAM DANAS GOSTIMA SERVIRALA OVU PITU, SVI SU SE ODUŠEVILI I TRAŽILI RECEPT.. EVO I VI SE POČASTITE :) Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala… (adsbygoogle = window.ads… Read More
Radim u državnoj službi i svakog dana dolazim kući u isto vrijeme, gdje me čeka “voljeni ” muž sa kojim sam u braku 9 godina i nikada nije radio nigdje. Moja je plata dovoljna da lijepo .. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Radim u državnoj službi i svakog dana dolazim kući u isto vrijeme, gdje me čeka “voljeni ” muž sa kojim sam u braku 9 godina i nikada nije radio nigdje. Moja je pl… Read More
KOLAČ "PRAŠKO ČUDO".. Ovo je kolač broj 1 u mojoj obitelji. Mojim dečkima najdraži. Rado ga dijelim s vama, jer stvarno je izvrstan. Praško čudo Sastojci Tijesto: 1 cijelo jaje 150 g šećera 1 žličica sode bikarbone 50 g margarina 2 žlice mli… Read More
Ja sam srećan čovek. Oženio sam se brzo, na prvu loptu. Znao sam da je ona ta. Pogodio sam. Radi kao i ja ali joj nije teško da posle posla zasuče rukave i umesi testo za kiflice, napravi gibanicu, .... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja sam srećan čovek. Oženio sam se brzo, na prvu loptu. Znao sam da je ona ta. Pogodio sam. Radi kao i ja ali joj nije teško da posle posla zasuče rukave i umesi t… Read More
0 komentari:
Objavi komentar