petak, 2. lipnja 2017.
Home »
» Rolovani čupavci. Jednostavno svi ih hvale, morate probati ! ..
Rolovani čupavci. Jednostavno svi ih hvale, morate probati ! ..
Ove sam rolice/čupavce jela nekoliko puta, uvijek su mi bile fine, uzela sam i recept, naravno :-) ali mi je trebalo skoro godinu dana da se odvažim napraviti ih. Sad ih radim često a obične čupavce sam izbacila s liste omiljenih. To su u biti čupavci s finom čokoladnom kremom u sredini. Recept sam dobila pod ovim nazivom pa neka tako i ostane.
Sastojci
Biskvit:
2 kom jaja
6 dag šećera
6 dag brašna
na vrh noža praška za pecivo
pola žlice vode (+ može malo ulja)
Krema:
2 kom jaja
10 dag šećera
10 dag čokolade
20 dag maslaca (ili margarina)
Za umakanje:
2 dcl mlijeka
20 dag čokolade
10 dag šećera
15 dag maslaca (ili margarina)
20 dag kokosovog brašna
Priprema
Peku se dva ovakva biskvita. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s praškom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode). Biskvit peči na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10 - 15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!) Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja. Ovako izgledaju rolice prije umakanja i valjanja u kokos. Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom. Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit. Eh, sad ste već na konju. Slijedi najlakši dio. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek! Izvor: www.coolinarika.com
Pročitajte više na: http://receptii-i-ideje.blogspot.ba/2014/12/rolovani-cupavci.html
Zabranjeno je brisanje navedenog linka iznad.To je pravilo ukoliko želite nešto kopirati sa našeg sajta. ©Recepti i Ideje
Related Posts:
BAŠ SAM SE DANAS POTRESLA… Imam 53 godine i skoro 30 godina živim u Njemačkoj… Danas sam bila sa mužem u Lidlu ovdje u Ulm i na kasi je bila velia guzva, jer je radila samo jedna .... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BAŠ SAM SE DANAS POTRESLA… Imam 53 godine i skoro 30 godina živim u Njemačkoj… Danas sam bila sa mužem u Lidlu ovdje u Ulm i na kasi je bila velia guzva, jer… Read More
PLAZMA KOLAČ NAJBOLJI KOJI SAM DO SADA PROBALA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); &n… Read More
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU!!! Fenomenalan recept, koji ce kako vas, tako i vase ukucane ODUSEVITI!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Ćufte 1/2 kg mljevenog mesa 1 jaje 1 glavica luka sitno sjeckanog 1 češanj bijelog luka sitno sjeckan 2 kašike prezli 1 kašikica ve… Read More
RODITELJI, DOBRO UPAMTITE: Evo zbog čega francuska djeca nikada nemaju izljeve bijesa Možda ste već imali prilike da primijetite da su francuska djeca lijepo vaspitana, vrlo pametna i aktivna. Ona skoro nikad nisu nevaljala i plačljiva, jedu šve što im se posluži i uvijek se ljubazno javljaju susjedima. S… Read More
Žena sam pomorca. Nekad zna da bude na brodu i po godinu dana. Istina je da sam par puta i bila sa nekim drugim. Nije mi ništa značilo, desilo se iz čiste potrebe, jer eto ljudsko sam biće. On to zna i ..... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Žena sam pomorca. Nekad zna da bude na brodu i po godinu dana. Istina je da sam par puta i bila sa nekim drugim. Nije mi ništa značilo, desilo se iz čiste potrebe… Read More
0 komentari:
Objavi komentar