subota, 24. lipnja 2017.
Home »
» PILEĆI FILE "IZNENAĐENJE": Sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način!
PILEĆI FILE "IZNENAĐENJE": Sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način!
Volite originalno poslužena jela? Onda pokušajte iznanaditi prijatelje, goste ili svoje ukućane, pripremivši pileći file „Iznenađenje“.
Neverovatno sočna i ukusna piletina, pripremljena na originalan način. Ovo jelo ćete sigurno zavoleti: iznenađujuće nežno i veoma sito. Ono što je primamljivo u ovom receptu – nećete morate da perete sudove posle ručka:).
Recept pripreme piletine „Iznenađenje“ prilično je jednostavan.
Za njegovu pripremu biće potrebno:
– pileći file – 1/5 kg
– mleko – 1 šolja
– krompir 6-7 komada
– crni luk – 1
– paradajz – 2
– jaja – 2
– beli luk – 2-3 čena
– tvrdi sir – 150-200 gr
– ulje
– majonez – 3 supene kašike (možete zameniti pavlakom)
– so, biber, zelen
– aluminijumska folija
Priprema:
1. Pileći file treba iseći na kocke. Preliti mlekom i ostaviti da odstoji sat vremena, da piletina omekša.
2. U međuvremenu pripremićemo kalupe od folije, u kojima ćemo spremati naše „Iznenađenje“. Da biste to uradili, složite foliju u nekoliko slojeva i stavite na dno manje tegle ili neke druge ambalaže, oblikujući formu manje činije. Ravnamo krajeve i skidamo sa tegle.
3. Na ovaj način treba uraditi nekoliko takvih kalupa. Posle ih slažemo u tepsiju, i svaku premazujemo uljem.
4. Otrebljen krompir sečemo na kolutove i slažemo u kalupe. Solimo, biberimo i odgore ređamo na kriške iseckan crni luk.
5. Vadimo pileći file iz mleka i stavljamo na krompir. Odgore ponovo so i biber po ukusu.
6. Spremamo preliv: jaja i majonez (pavlaku) mutimo viljuškom.
7. Prelivamo file (po 2 supene kašike na porciju). Ako vam nestane preliva, napravite još jednu meru. Odgore stavljamo kolutić paradajza.
8. Posipamo sitno iseckanim belim lukom i izrendanim tvrdim sirom.
9. Stavljamo u na 200 stepeni zagrejanu rernu i ostavljamo da se peče 30-40 minuta.
Ukrašavamo sa zeleni i serviramo na sto.
Prijatno :)
Izvor: uspesnazena.com
Related Posts:
Prave heroine: Ovo znaju samo majke koje su porodile carskim rezom….. . Majčinstvo nikada nije lako: to je posao koji iziskuje mnogo odgovornosti i truda, ali donosi i veliku nagradu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sve one majke koje su carskim rezom donele svoj… Read More
Sestra mi je u vezi sa razvedenim covekom koji ima dete. Pre par meseci, kada sam ja to saznala, saopstila sam to mami koja je razgovarala sa njom i sestra joj je obecala da ce okoncati tu vezu. ..... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sestra mi je u vezi sa razvedenim covekom koji ima dete. Pre par meseci, kada sam ja to saznala, saopstila sam to mami koja je razgovarala sa njom i sestra joj je o… Read More
Mlađa sestra moje supruge, MOJA SVASTIKA ima… nepunih 18 godina i vjerujte da ružnija djevojka ne postoji. U braku smo skoro 7 godina i uvijek dam izbjegavao svaki kontakt sa tom .... Mlađa sestra moje supruge, MOJA SVASTIKA ima… nepunih 18 godina i vjerujte da ružnija djevojka ne postoji. U braku smo skoro 7 godina i uvijek dam izbjegavao svaki kontakt sa tom djevojčicom, sada djevojkom, ali… Prije p… Read More
Peršun i soda bikarbona garantuju rezultat: Vitko tijelo i odličan holesterol za mjesec dana! (RECEPT) Ovaj recept je napravljen da pomogne u procesu smanjenja holesterola i sagorevanja masti u vrlo kratkom vremenu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čak ga i neki ljekari preporučuju svojim pacijen… Read More
Sa 18 sam ostala trudna, NE ZNAM SA KIM i ne svojom voljom. Slavila sam rođendan sa društvom i prilično se napila… 2 mjeseca kasnije saznala sam da sam trudna. Bio je to veliki šok za mene, jer (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sa 18 sam ostala trudna, NE ZNAM SA KIM i ne svojom voljom. Slavila sam rođendan sa društvom i prilično se napila… 2 mjeseca kasnije saznala sam da sam trudna. Bio… Read More
0 komentari:
Objavi komentar