ponedjeljak, 5. lipnja 2017.
Home »
» JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR
JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR
Sastojci 4 osobe
600 gr junetine (ja pitam u mesnici najmeksi dio za sugo)
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dc pasirane rajcice MUTTI
1 Goveđe kocke Podravka (ili govedji temeljac)
1 dc crnog vina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 mrkvica
poo potrebi brasno.
Koristili sm
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Priprema
1.
Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo papra.dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk. (Mozete ga i nasjeckati ali meni je finije ovako,te nakraju bude gusce,) Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.
2.
Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvicu na kolutice a mozete je i naribati.dodajte crno vino, te dinstati jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.
3.
Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dc govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.) pustite da se brcka cca 45 minuta.
4.
sitno nasjeckajte jedan mali cesnjak i ubacite ga u 2 dc pasirane rajcice te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas. Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri cca 45 minuta.
5.
provjerite dali je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite dali vam je gulas dovoljno gust,ako je zacinite ga po vasoj zelji. ja dodam samo bibera i mrvicu solii pustim jos cca 40 minuta da gulas dobi ono svoje,jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu zlicu brasna i promjesajte s dec vode te dodavajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.
Posluživanje
Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Ja najcesce napravim Domacu Tjesteninu. Gore je slikica s gulasom i domacom tjesteninom da vidite kako to izgleda . Dobar tek :)
Related Posts:
PLAZMA KOLAČ NAJBOLJI KOJI SAM DO SADA PROBALA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); &n… Read More
Žena sam pomorca. Nekad zna da bude na brodu i po godinu dana. Istina je da sam par puta i bila sa nekim drugim. Nije mi ništa značilo, desilo se iz čiste potrebe, jer eto ljudsko sam biće. On to zna i ..... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Žena sam pomorca. Nekad zna da bude na brodu i po godinu dana. Istina je da sam par puta i bila sa nekim drugim. Nije mi ništa značilo, desilo se iz čiste potrebe… Read More
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU!!! Fenomenalan recept, koji ce kako vas, tako i vase ukucane ODUSEVITI!! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI Ćufte 1/2 kg mljevenog mesa 1 jaje 1 glavica luka sitno sjeckanog 1 češanj bijelog luka sitno sjeckan 2 kašike prezli 1 kašikica ve… Read More
RODITELJI, DOBRO UPAMTITE: Evo zbog čega francuska djeca nikada nemaju izljeve bijesa Možda ste već imali prilike da primijetite da su francuska djeca lijepo vaspitana, vrlo pametna i aktivna. Ona skoro nikad nisu nevaljala i plačljiva, jedu šve što im se posluži i uvijek se ljubazno javljaju susjedima. S… Read More
BAŠ SAM SE DANAS POTRESLA… Imam 53 godine i skoro 30 godina živim u Njemačkoj… Danas sam bila sa mužem u Lidlu ovdje u Ulm i na kasi je bila velia guzva, jer je radila samo jedna .... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); BAŠ SAM SE DANAS POTRESLA… Imam 53 godine i skoro 30 godina živim u Njemačkoj… Danas sam bila sa mužem u Lidlu ovdje u Ulm i na kasi je bila velia guzva, jer… Read More
0 komentari:
Objavi komentar