ponedjeljak, 5. lipnja 2017.
Home »
» JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR
JUNEĆI GULAŠ, JELO IZA KOJEG UVEK OSTANE PRAZAN TANJUR
Sastojci 4 osobe
600 gr junetine (ja pitam u mesnici najmeksi dio za sugo)
2 glavice crvenog luka
1 1 cen cesnjaka
2 dc pasirane rajcice MUTTI
1 Goveđe kocke Podravka (ili govedji temeljac)
1 dc crnog vina
sol
Crni papar mljeveni Podravka
1 mrkvica
poo potrebi brasno.
Koristili sm
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Crni papar mljeveni
Goveđa kocka
Priprema
1.
Meso oprati i dobro posusiti,te ga zaciniti sa solju i malo papra.dobro ga izmjesati i malo ga ostaviti da odstoji. Uzet stapni mikser te izblendirati luk. (Mozete ga i nasjeckati ali meni je finije ovako,te nakraju bude gusce,) Staviti luk na vruce ulje ali na laganu vatru te polako mjesajuci pustiti da luk omeksa,dodajte mrvicu soli.
2.
Kad je luk malo omeksao mozete dodati mrkvicu na kolutice a mozete je i naribati.dodajte crno vino, te dinstati jos malo. Dodati meso,dobro promijesati te pojacati vatru te mijesati i dinstati naglo da meso pusti svoj sok.
3.
Kad je meso pustilo sok,dodajte mu 6 dc govedjeg temeljca,smanjite vatru.( mozete dodavati unutra i govedje juhe,ja nekad znam skuhat govedju juhu te je dodajem i bude jos finije.) pustite da se brcka cca 45 minuta.
4.
sitno nasjeckajte jedan mali cesnjak i ubacite ga u 2 dc pasirane rajcice te pustite par minuta da odstoji te ga dodajte u gulas. Dobro promijesati te pustiti da kuha na laganoj vatri cca 45 minuta.
5.
provjerite dali je meso omeksalo. Ako nije dodajte mu jos malo temeljca ili vode (ovisi o slanoci) a ako je omeksalo provjerite dali vam je gulas dovoljno gust,ako je zacinite ga po vasoj zelji. ja dodam samo bibera i mrvicu solii pustim jos cca 40 minuta da gulas dobi ono svoje,jer sto duze se kuha to je bolji. Ako nije dovoljno gusto, uzmite jusnu zlicu brasna i promjesajte s dec vode te dodavajte lagano dok ne procijenite da je dovoljno gusto,te pustite da kuha jos malo.
Posluživanje
Posluzite uz njoke ili tjesteninu ili po vasoj zelji. Izvrsno uz to ide Parmezan i salata. Ja najcesce napravim Domacu Tjesteninu. Gore je slikica s gulasom i domacom tjesteninom da vidite kako to izgleda . Dobar tek :)
Related Posts:
VEČERA GOTOVA ZA 15 MINUTA NEĆETE SE POKAJATI AKO OVO NAPRAVITE Sastojci: 1 jaje 200 ml jogurt 400 gr brasno 1 p. pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kasikica soli 130 gr bjeli sir 130 gr kackavalj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 13… Read More
KĆERKAMI JE UDATA I SA MUŽOM ŽIVI KOD MENE. OBZIROM DA IMAM VELIKI STAN.... .... Vjerujte da iako izleda božanstveno, a ja nisam “imala” muškarca preko 4 godine, nikada nisam ni pomišljala da sa njim imam ONO NEŠTO… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Međutim DESILO SE… Kćerka mn… Read More
Imam 37 godina i prvi puta sam trudna… Dugo smo pokušavali da dobijemo bebu, 15 dugih godina i NA ŽALOST prije 7 mjeseci sam ostala trudna. Jako rizična trudnoća, od drugog mjeseca sam praktično prikovana za krevet, ali to nije problem, problem mi je što sam prije 10 dana saznala da .... ..... Na vratima ispred mene je bila moja komšinica, odnosno kćerka moje komšinice koja vjerujte nema ni 18 punih godina i koja je po godinama mogla da bude naša kćerka! Skamenila se od straha kada me vidjela, bez riječi sa… Read More
ČUDESAN NAPITAK KOJI ZA 4 DANA OTAPA SALO: 10 CM SALA SA STRUKA KAO RUKOM ODNEŠENO! Čudesan napitak sastoji se od jednostavnih namirnica a uklanja i do 10 centimetara masnih naslaga oko struka u četiri dana.. Sastojci svježi đumbir svježi listići mente jedan krastavac (adsbygoogle = window.adsbygoog… Read More
ISPOVESTI: Imam 20 godina i skoro sam saznala da sam trudna. Osjećala sam se užasno… ..... Svaku noć razmišljam o tome, ponekad i plačem jer nisam svoj život ovako zamišljala. Prvo sam trebala završiti faks, udati i onda rađati djecu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Roditelji su mi omo… Read More
0 komentari:
Objavi komentar