1


2


četvrtak, 29. lipnja 2017.

CRNČE KOLAČ






Potrebni sastojci
jaja – 4 komada
kiselo mleko – 250 g
ulje – ½ šolje
šećer – 2 šolje
brašno – oko 400 g
kakao – 2 - 3 kašike
prašak za pecivo – 1 kesica
vanila – 1 kesica





ZA GLAZURU
maslac – 1 pakovanje od 125 g
kakao – 1 kesica
šećer u prahu – 1 šolja
voda – 5 - 6 kašike
* merne jedinice

Način pripreme
Dobro umutite jaja (koja obavezno treba da budu na sobnoj temperaturi) sa šećerom. Dodajte ulje dok ga smesa ne upije, a nakon toga i kiselo mleko. Prosejte brašno u koje dodajete kakao, prašak za pecivo i vanilu i sve zajedno dodajte u umućenu smesu.

Sipajte u podmazan pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta.

Gotov kolač secite na romboide i kada se ohladi prelijte ga toplom glazurom, koju pripremate na pari. U posudu stavite maslac, kakao, šećer u prahu i vodu (možete je zameniti svežim mlekom), stavljate iznad posude sa kipućom vodom i mešate dok ne dobijete glatku čokoladnu smesu, kojom prelivate ohladjeni kolač.slični recepti ovde

Related Posts:

0 komentari:

Objavi komentar