subota, 27. svibnja 2017.
Home »
» Milk kocke – Čokoladne, kremaste…treba li još nešto reći :), ILI SAMO NAPRAVITE :)
Milk kocke – Čokoladne, kremaste…treba li još nešto reći :), ILI SAMO NAPRAVITE :)
Sastojci
Kore
– 6 jaja
– 6 kaš. šećera
– 6 kaš. brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 kaš. kakaoa
– 6 kaš. tople vode
Krem
– 1l mleka
– 100 g gustina
– 4 kaš. šećera
– 100 g bele čokolade
– 250 g margarina
– 150 g šećera u prahu
Toping
– 200 g mlečne čokolade
– 5 kaš. mleka
– 4 kaš. šećera
– 150 g margarina
Priprema
Kore:
Jaja umutiti sa šećerom.
Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano zamešati.
Dodati i vodu i sjediniti masu.
Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti, tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti postupak.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar