1


2


subota, 13. siječnja 2018.

BEZ PEČENJA: Ledolina kolač – ne trebate ni pećnicu, a ni mikser

Srodna slika
Sastojci:
  • ledena krema
  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml vrhnja za slag

  • 12 jusnih (punih) zlica - 110g gussnela Podravka (skrobnog brasna)
  • 1 vrecica vanil secera
  • 100 g tamne cokolade

  • 100 g bijele cokolade
  • i jos.. keksi petit ili slicni
  • 4-5 žlica šećera
Priprema:

Mlijeko i vrhnje pomijesati, oduzeti 150-180 ml i dobro izmijesati s gustinom. Ostatak mlijecne tekucine staviti kuhati, kada zavrije, temperaturu skroz smanjiti i lagano (uz stalno mijesanje) ukuhati razmuceni gustin. Krema se odmah zgusne, kuhati 1-2 minute. Umijesati van. secer i podijeliti smjesu na 2 dijela. U jedan dio umijesati nakidanu cokoladu i mijesati dok se rastopi. U drugi dio umijesati secer i  bijelu cokoladu. Šećera staviti više po želji. Duguljasti pleh (za kruh – moj je 27×8 cm), obloziti prozirnom folijom. Stavljati jednu zlicu bijele kreme pa tamne i tako sarati dok se potrosi sva krema. Na jos vrucu kremu poslagati i lagano utisnuti kekse. Ostaviti oko 15 minuta na sobnoj temperaturi a zatim staviti u frizider na par sati (najbolje preko noci). Ohladjeni desert pokolopiti odgovarajuom tacnom i pazljivo prevrnuti, odvojiti od folije….i uzivati u ledenom, finom deserticu. Mala sitnica koja moze olaksati mjerenje gustina je ta da sam izjerila i u ml, tako da dodje tocno 200 ml. Posluzivanje moze biti i u casama ...u tom slucaju keksice nakidati na komadice i staviti na dno case pa onda kremice. Moze se staviti i u zamrzivac. Pojeo se tako brzo da sam isti dan radila opet...stavila sam u zamrzivac i prije posluzivanja ostavila 1 sat da smeksa. Krema se moze staviti na neki biskvit ili na bilo kokje kekse i posluziti kao torta, ali u tom slucaju staviti najprije biskvit pa onda kreme i koristiti kalup s obrucem.

0 komentari:

Objavi komentar