1


2


ponedjeljak, 2. listopada 2017.

VRLO VAŽNO Evo na koji način da znate da li je na vašem automobilu vraćena kilometraža! Posebnu pažnju morate obratiti na ove stvari!

NE POSTOJI JOŠ UVIJEK POUZDANA METODA KOJOM BISTE UTVRDILI DA JE RAĐENA KOREKCIJA KILOMETRAŽE NA VAŠEM AUTOMOBILU. IPAK, AKO KUPUJETE POLOVAN AUTOMOBIL OBRATITE PAŽNJU NA PAR STAVKI.Na ove stvari obratite pozornost pri kupovini polovnog automobila:

Da li se stanje njegovih sklopova i stanja vozila poklapa sa kilometražom koja je očitana?
Na koji način pneumatici mogu ukazati na kilometražu koja je umanjena?
Vraćene kilometre može da oda i kabina?


Jako je bitno da prilikom kupovine dosta vremena posvetite papirima koje dobijete od automobila. Dokumentacija automobila bi trebala da bude kompletna, kao što su: servisna knjižica u kojoj je pribilježena kilometraža, kao i računi dijelova koji su mijenjani na automobilu. Takođe, trebate da provjerite potvrdu sa tehničkog pregleda vozila.

Provjerite kada je sljedeća zamjena ulja. Ukoliko piše da je sljedeća zamjena filtera za ulje, motorno ulje, kao i filtera zraka npr. na 180.000 kilometara, a na insturment tabli kaže da je auto prešao tek 11.000 kilometara, onda znajte da tu nešto ne štima, jer zamjena motornog ulja obično se radi najkasnije na svakih 30.000 kilometara.

0 komentari:

Objavi komentar