1


2


ponedjeljak, 2. listopada 2017.

CELULIT: JESTE LI PROBALI METODU SA TALOGOM OD KAFE



Celulit je naslaga masnog tkiva. Najčešće se nakuplja na nogama i stražnjici dok se može pojaviti i na bokovima, trbuhu i rukama. Prepoznatljiv je po karakterističnim udubinama i čvorićima koji izgledaju kao narandžna kora. Ovo su prirodne i veoma učinkovite metode protiv celulita.


 

Piling od kafe
Talog od kafe može se koristiti za piling za smanjivanje celulita, eliminiranje podočnjaka i podbuhlosti. Kofein ima svojstvo da stimulira kožu i čisti je. Prodire u kožu i poboljšava cirkulaciju i time ostavlja dojam svježine. Mnoge kreme na tržištu sadrže puno kofeina upravo iz razloga što on povećava protok krvi i tako smanjuje natečenost.
Potrebni su vam talog od kafe (star jedan dan), ekstra djevičansko maslinovo ulje, krupna morska sol i frotirska rukavica za trljanje. Ako želite u smjesu možete dodati bademe ili med kako bi bila još više hranjiva za vašu kožu.
Sve sastojke pomiješajte dovoljno da pasta bude gusta i nanesite ju na celulitna područja pola sata prije tuširanja. Omotajte se ručnikom i držite smjesu na tijelu 30 minuta te nakon toga isperite toplom vodom. Pazite da se ne tuširate previše vrućom vodom kako ne bi isušili kožu.
Suho četkanje kože






Dobro je i poželjno za vašu kožu ako i nemate problema s celulitom. Svakodnevna masaža povećati će cirkulaciju, činiti kožu sjajnom i mekom te ćepotaknuti obnovu stanica.
Prije tuširanja, mekom četkom trljajte područja na kojima se nalazi celulit. Počnite s nježnim kružnim pokretima i malo po malo pojačavajte pritisak. Nakon toga se istuširajte, pa nanesite hranjivu kremu ili prirodno ulje.
Masaža maslinovim ulje
Masaža kao i četkanje je odlična za opuštanje i cirkulaciju. Nekoliko kapi ulja nanesite na područje gdje ima celulita i umasirajte kružnim pokretima. Osim maslinovog ulja, možete koristiti i ricinusovo ulje ili ulje noćurka. Nanesite ulje kružnim pokretima i uz to malo snažnije masirajte kožu. Ovaj tretman možete ponoviti svaki drugi dan.
Ishrana

  Kako bi se riješili celulita trebate paziti i na to što unosite u organizam. Baš zbog toga što nisu samo spolni hormoni razlog nastanka celulita, zdrava hrana treba vam biti prva na popisu promjena.
Vrlo je važno izbaciti masnu hranu i slatkiše te se okrenuti svježem voću i povrću i namirnicama koje imaju diuretička svojstva. Takve namirnice pomažu tijelu da ne zadržava tekućinu jer je nakupljanje tekućine u masnom sloju ispod kože, idealno mjesto za razvijanje celulita. Neke od namirnica s diuretičkim svojstvima su rajčica, mrkva, zelena salata, šparoge, peršin, celer, krastavac, kupus i lubenica.
Osim hrane, veliku ulogu u smanjenju celulita ima voda. Preporučuje se piti 8-10 čaša vode dnevno te izbaciti zaslađene i gazirane sokove. Uz vodu pijte zeleni čaj.A

0 komentari:

Objavi komentar