1


2


utorak, 16. siječnja 2018.

ZA DORUČAK IDEALNO…ZAPOSLENIM DAMAMA OVO JE POSEBNO DRAG RECEPT



SASTOJCI:
  • 1 kg krumpira
  • 10-15 dag šunke po izboru
  • 2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
  • 3 žutanjka

  • sol, papar,muškatni oraščić
  • ulje za prženje
  • sjeckani peršin ili vlasac
PRIPREMA:

1. Krumpir skuhati i pretvoriti u pire. Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom. Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće. Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji. Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku mekanu smjesu.

2. Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin. Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
3. Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4. Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.
Poslužiti uz tartar, majonezu ili salatu.
Za one koji ne vole ulje i masnoću od preostalih belanaca napravite šam, nakon sečenja uvaljajte dobivenu komade i poredajte na pek papir na plitak protvan i ubacite u pećnicu. Dobijete fino i hrskavo zadovoljstvo + nemasno

0 komentari:

Objavi komentar