SASTOJCI:
- 1 kg krumpira
- 10-15 dag šunke po izboru
- 2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
- 3 žutanjka
- sol, papar,muškatni oraščić
- ulje za prženje
- sjeckani peršin ili vlasac
1. Krumpir skuhati i pretvoriti u pire. Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom. Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće. Ohlađenom krumpiru dodajte šunku, žumanjke, začinite po želji. Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku mekanu smjesu.
3. Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4. Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.
Poslužiti uz tartar, majonezu ili salatu.
Za one koji ne vole ulje i masnoću od preostalih belanaca napravite šam, nakon sečenja uvaljajte dobivenu komade i poredajte na pek papir na plitak protvan i ubacite u pećnicu. Dobijete fino i hrskavo zadovoljstvo + nemasno
0 komentari:
Objavi komentar