1


2


četvrtak, 18. siječnja 2018.


Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.U Grčkoj sam probala jedan fantastičan kolač sa grizom i narandžom. Bio je baš ukusan a po izgledu bih rekla da je prilično jednostavan za pripremu. I tako sam, kad smo se vratli potražila recept. I nisam se prevarila, brzo i jednostavno se sprema. Sočan je jer se pravi sa prelivom od naradže i upravo zato je i osvežavajuć. Ako niste imali prilike da ga probate toplo preporučujem

SASTOJCI :

– 1 šolja brašna (šolja od 250 ml),
– 1 šolja griza,
– 1 šolja šećera,
– 2 jaja,

– 1 prašak za pecivo,
– 125g margarina,
– sok od jedne narandže,
– korica od jedne narandže,
– pola šolja mleka.
Za preliv :
– pola šolje vode,
– pola šolje šećera,

– sok od jedne naradže,
– korica od jedne narandže,
– pola naradže iseckane na kolutiće.

PRIPREMA :

Margarin i šećerom mutiti nekoliko minuta. Postepeno dodavati jaja, pa sok i mleko. Na kraju dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umešati sve špatulom ili varjačom. Smesu izliti u pleh 30X20 i peći na 180 C oko 45 minuta. Ostaviti kolač da se lepo ohladi. Za to vreme pripremiti sirup. Sve sastojke za preliv pomešati i staviti na ringlu da se kuva. Kada provri ostaviti ga da vri još 6 minuta. Vrućim sirupom preliti hladan kolač. Komadiće naradže raporediti po kolaču kada ga isečete na kocke. Pre služenja je potrebno da odstoji u frižideru da lepo ohladi. Možete ga poslužiti uz sladoled ili samog.

0 komentari:

Objavi komentar