1


2


četvrtak, 11. siječnja 2018.

TIJESTO ZA NAJBOLJE PALAČINKE – DETALJNO POJAŠNJENJE SA SLIKAMA ZA SVAKI KORAK


Sastojci:
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • kašikica šećera
  • malo ulja

  • brašno
  • mlijeko voda
Priprema:

Jaja ručno mutiti ali da ne zapjene,dodati so,šećer,ulja malo, pa mlijeko.Zatim i brašno dodati,napraviti gustu smjesu,pa doljevati vodom sve dok ne postane baš tečno,ali malo po malo doljevati vodu,ja dodam dvije do tri čaše vode. ali ne od jednom.

Vidjet ce te na slikama i to kada umutite ostavite jedno pola sata da malo stane.zatim tavu za palačinke namastite malo uljem pa višak ulja obrišete kuhinjskim papirom i poslije kada god stavljate novu palačinku uvijek prije samo tim papirom što ste prvi put obrisali ulje sa tave uvijek obrišite tj namažite njime tavu.kad god hocete da stavite u tavu ovu smjesu za palačinke uvijek prvo promiješajte smjesu i ako bi bila pogusta malo vode donalijte.Filujte palačinke čime vi želite,đem krem namaz..

1.jaja,šećer i so
2.jaja ručno umutiti ali ne pjenasto
3.sipamo mlijeko
4.mlijeko i jaja izmješamo
5.dodajemo brašno
6.brašno i jaja dobro izmjšati
7.dosipamo vodu
8.uljimo tavu
9.sipamo smjesu u tavu
10.pečemo palačinke
11.prevrnemo palačinak
12.gotovi palačinci

Izvor: http://magicnirecepti.blogspot.ba/


0 komentari:

Objavi komentar