1


2


petak, 19. siječnja 2018.

SASVIM JEDNOSTAVNA ŠAMPITA...JEDNOSTAVNI RECEPT SIGURNO NEĆETE NAĆI



Sastojci:
kora:
  • 6 zumanaca
  • 6 kasika secera
  • 6 kasika mlake vode

  • 6 kasika brasna
  • 1 kesica praska za pecivo
  • 1 kasika kakaoa (po zelji)
fil:
  • 6 belanaca
  • 1/2 kg secera
  • 1 dl vode

  • sok od pola limuna
  • 3 kesice vanil secera
glazura:
  • 100 g cokolade za kuvanje
  • malo ulja
Priprema:
KORA:

Zumanca dobro umutiti sa secerom, dodati mlaku vodu, peci prasak, brasno i kakao (po zelji). Pleh obloziti peki papirom, razliti smesu i peci oko 10 min. na 250 C (ako vam pecnica jace pece onda moze i na 200 C) FIL: Penasto umutiti belanca, dodati na vrh noza soli; kada se dobro umuti dodati vanil secer. U serpu sipati 1/2 kg secera i 1 dl vode; kuvati na laganoj vatri dok ne prokljuca; kada prokljuca dodati sok od pola limuna i kuvati jos 10min U umucena belanca postepeno dodavati vreo sirup uz neprestano mucenje mikserom; kada se potrosi sav sirup mutiti jos 15 mi. Fil naneti na koru i fino rasporediti (ako se lepi noz ili spaklu kojom mazete pokv

0 komentari:

Objavi komentar