1


2


petak, 12. siječnja 2018.

RECEPT IZ STARE SVESKE MOJE BAKE KOLAC JE FENOMENALAN A IZNENADIT CE VAS BRZINOM SVOJE PRIPREME


Sastojci:
za kore:
  • 600g brasna t-400 meko
  • 150g masti ili margarina
  • 150g secera

  • 2 jaja
  • 1 prasak za pecivo
  • 1dl mleka
za fil:
  • 300g mlevenih oraha
  • 5 punih kasika dzema od kajsija ili
  • sljiva
  • malo ekstrakta ruma
  • 150g secera

  • 50g cokolade za kuvanje
  • 100g margarina
  • 2dl mleka
  • 2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
glazura:
  • 100g cokolade
  • 3kasike secera
  • 3kasike vode
  • 50g margarina
Priprema:

Za kore: U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa zamesiti glatko ne lepoljivo testo. Podeliti na 4 jufke. Razviti svaku dimenzije 30x20cm i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi. 2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za fil. Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati. Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru. za glazuru: Otopiti cokoladu na tihoj vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca. Kolac je najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.

0 komentari:

Objavi komentar