1


2


četvrtak, 18. siječnja 2018.

OVAJ MOĆNI ČAJ JE NAJBOLJI LIJEK ZA NATEČENE NOGE ...


Peršun je prelepa biljka koja može da se koristi na razne načine. Zna se da štiti od raznih bolesti. Peršun može da pomogne između ostalog i kada je u pitanju edem ili otok nogu i zglobova.
Šta je Edem? Termin “edem” odnosi se na zadržavanje tečnosti u telu. Ponekad, to može biti normalno da ima malo otoka u nogama, na primer, ako na poslu ceo dan stojite ili sedite ili tokom trudnoće.

Međutim, oticanje nogu i zglobova, poznato kao periferni edem, može da signalizira na bubrege , srčane insuficijencije, bolesti jetre ili određene lekove koji mogu rezultovati zadržavanjem tečnosti. Peršun je poznat prirodni diuretik i pomaže telu da se otarasi viška vode i soli. Studija objavljena 2002. godine u časopisu Journal of Ethnopharmacologi , pružila je značajne dokaze za korišćenje peršuna kao moćnog diuretika.

Bogat je kalijumom. Mnogi hemijski lekovi diuretički smanjuju nivo kalijuma u ​​organizmu, što je njihova negativna nuspojava. Peršun je takođe snažan antioksidans i bogat je vitaminima A i C i dobar je izvor folne kiseline, koja je jedna od najboljih namirnica i nutrijenata koji štite od raka. Recept za edem (otok): Dr Džon R. Kristofer, predlaže da se popije najmanje dva litra jakog čaja dnevno od peršuna. Doza se može povećati na šolju čaja svakog sata. Kada pravite čaj, koristite sveže svetlo-zeleno lišće, zajedno sa korenima i semenom. Otkinite lišće i korenje. Napunite ¼ šolje peršuna. Prelijte šolju ključalom vodom i neka odstoji 5 do 7 minuta. Procedite čaj. Možete koristiti med i limun za poboljšanje ukusa

0 komentari:

Objavi komentar