1


2


srijeda, 10. siječnja 2018.

NOVI RECEPT ZA RAFAELO OBLATNE GOTOVE DOK SPREMITE KAFU



Sastojci:
potrebno je:
  • 2 lista oblatni
  • 1 list rafaelo oblatni
  • za bijeli fil
  • 300 g Šećera ( kristal)
  • 2 dl vode

  • 125 g putera
  • 100 g bijele čokolade
  • 125 g mlijeka u prahu
  • 150 g kokosa
za tamni fil:
  • 300 g Šećera ( kristal)
  • 2 dl vode
  • 125 g putera

  • 100 g tamne čokolade
  • 125 g mlijeka u prahu
  • 300 g mljevenog keksa
Priprema:

Filuje se 1 list rafaelo oblatne, udubljenja se filuju bijelim filom a druga strana tamnim. Za bijeli fil kuvati vodu i šećer 4-5 minuta dodati puter i kuvati dok de ne istopi. U vruće dodati mlijeko u prahu i mutiti da se zgusne, od prilike gustine jogurta, dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne istopi. Na kraju dodati kokos i izmiješati kašikom. Premazati udubljenja rafaelo oblatne. Fil poravnati, ako se lijepi kašiku malo pokvasiti vodom. Preko fila staviti list oblatne, hrapavijom stranom do fila, pritisnuti težim predmetom i ostaviti dok se napravi tamni fil. Tamni fil pripremiti na isti način kao bijeli samo s tamnom čokoladom i keksom. Uzeti nafilovane oblatne i postaviti ih da je rafaelo oblatna okrenuta prema gore pa premazati tamnim filom. Poravnati i preko staviti drugi list oblatne. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom mjestu. sjeći stanglice

0 komentari:

Objavi komentar