1


2


petak, 19. siječnja 2018.

NJEGOVO VELIČANSTVO” UMAK KAKVOG DO SADA NISTE PROBALI”

Fotografija Recepti za brza i jednostavna jela.
SASTOJCI:
umak:
  • 5-6 dkg gorgonzole ili rokfora
  • 5-6 dkg edamer ili podravec ili gauda ili..
  • 1 komad trokut/buco, picok ili neki drugi topljeni sir/

  • 7-8 dkg parmezana
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • maslinova ulja, maslaca

  • 2-3 ne očišćena češnjaka
  •  muškatni orah, bijeli papar, sol
PRIPREMA:

Tvrde sireve i topljeni sir izrezati na male kockice, svaki posebno. Zagrijati malo maslinovog ulja i malkice propeći bijeli luk. Luk izvaditi. Na maslinovo ulje, izliti slatko vrhnje i kada prokuha redom dodavati: najtvrđi sir, potom gorgonzolu i topljeni sir. Polagano miješati na niskoj temperaturi , kada se sirevi otope dodati kockicu maslaca, potom naribati muškatnog oraščića, bijelog papra, po potrebi dodati sol.  U gotovo staviti pola naribanog parmezana. Skuhati posebno tjesteninu ili njoke. Na tjesteninu ili njoke istresti umak. Sve dobro protresti i na kraju na gotovo istresti ostatak parmezana.

POSLUZIVANJE:

Ovaj umak ide uz svaku tjesteninu , njoke. Može se praviti i u svečanim prilikama. uz njega dobro idu bijela kutjevačka vina..

0 komentari:

Objavi komentar