1


2


utorak, 16. siječnja 2018.

NAPRAVI SE ZA 20 MINUTA A POJEDE ZA 5…



Sastojci:
TIJESTO:
  • 6 kom jaja
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1/2 praška za pecivo

  • malo ulja ( od oka, ne previše)
  • 3 žlice kakaa
  • 1 dcl mlijeka
PRELJEV ZA BISKVIT:
  •  1 dcl mlijeka
  • 3 žlice ruma
KREMA:
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka

  • 150 g margarina
  • 6 žlica šećera
I JOŠ.
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • banana kolko želite, meni je što više to bolje
Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te miksajte žumanjke sa šećerom da se ne zgruda. Dodajte brašno i prašak za pecivo, te mlijeko i ulje, miksajte dok ne postane kremasto te stavite 3 žlice kakaa. Na kraju kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka i stavite u 180 stupnjeva zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta Tek ispečeni biskvit preliti sa prokuhanim mlijekom u koji ste dodali rum, ostaviti da se ohladi pa preko cijelog biskvita poslažite banane. Skuhajte puding te ostavite da se ohladi, u ohlađeni puding dodajte margarin te dobro izmiksajte, kremu izlijte preko banani i pustite da se stisne, nakon toga izmiksajte vrhnje za šlag i stavite preko kreme.

Posluživanje:

Kolač možete dodatno preliti čokoladom ili naribati je.

0 komentari:

Objavi komentar