1


2


četvrtak, 18. siječnja 2018.

KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE PUN POGODAK


Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 60gr putera
  • 3 kašike ribanog parmezana

  • so, biber
  • šaka svežeg peršuna
Priprema:

Krompir oljuštiti i sa jedne (predviđene donje) strane odseći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zaseći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm. Savet je da  krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasecate
nožem a da ne presečete krompir do kraja.

Kad završite zasecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir :) Ugrejte rernu na 220C. Premažite tepsiju puterom, poređajte zasečen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasečene delove krompira. Krompir se peče oko 40-45min. Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).

Posluživanje:

Gotov krompir služiti kao topli prilog uz meso posut svežim peršunom.

0 komentari:

Objavi komentar