1


2


petak, 12. siječnja 2018.

KRMENADLE IZ RERNE – JAKO MEKE,U FINOM SOSU,A PRIPREMA VRLO JEDNOSTAVNA I BRZA..


Sastojci:
  • 5 vecih krmenadli (oko 1 kg.)
  • 1 glavica crnog luka
  • 5 cenova belog luka

  • 1 govedja kocka za supu
  • pola litre vrele vode
  • 1 dl belog vina

  • od zacina so, biber, lovorov list
  • ulje, brasno za paniranje
Priprema:

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno (ja to volim da radim sa graham ili integralnim, da budu malo tamnije) i prziti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica. Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mesati da se zgusne i malo posoliti. Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost upiti.Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno. Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, bude veoma fino i pikantno ;))

Posluživanje:

Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, testenina, pirinac…I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus ;))

0 komentari:

Objavi komentar