1


2


nedjelja, 21. siječnja 2018.

JEDAN OD NAJUKUSNIJIH RUČAKA SA MESOM I KROMPIROM KOJI SAM PROBALA (RECEPT)


Potrebno je:
Za ćufte:
  • 500 gr mlevenog mesa
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 veza zelenog luka

  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so
  • mleveni biber
  • 1/2 kašičice kurkume u prahu
  • 1 jaje
  • 1,5 dcl belog vina
Za preliv:
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 dcl pavlake za kuvanje
  • 1 dcl vode

  • so
  • mleveni biber
  • seckani peršun
  • 2 prstohvata tucane paprike
Potrebno je još:
  • 800 gr mladog krompira
Priprema:

U posudu staviti mleveno meso, mlevene ovsene pahuljice, seckani zeleni i beli luk, 1 jaje, seckani peršun, kurkumu, so, mleveni biber i 1,5 dcl belog vina. Sve dobro izmešati rukom i ostaviti da stane 30 minuta, pa napraviti 28- 30 komada ćuftica. Uzeti mladi krompir manje veličina ( ako nemate manje kao ja ovog puta prepolovite veći krompir), oguliti i kuvati u vodi od kad provri 3 minuta. Ocediti krompir od vode, dodati 1 kašiku ulja, so, mleveni biber i izmešati. U pouljenu posudu za pečenje redjati u krug red ćuftica , red krompira, sečena strana da je dole. Peći na 200 stepeni 30 minuta. Napraviti preliv.. Izmešati 2 kašike kisele pavlake, 1 kašiku paradajz pirea, 1 dcl pavlake za kuvanje, 1 dcl vode, so, mleveni biber, seckanog peršuna i 2 prstohvata tucane paprike. Posle pečenja od 30 minuta preliti ćuftice i krompir sosom i peći još 15 minuta. Pečene posuti seckanim peršunom.

0 komentari:

Objavi komentar