1


2


subota, 20. siječnja 2018.

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA – KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA


Kolač je jednostavan za pripremu, i veoma je ukusan.
SASTOJCI:
  • 180 gr pšeničnog brašna
  • 4-5 kom. jabuka
  • 130 gr šećera
  • 50 gr putera
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 2 žumanceta
  • 130 ml mleka
  • prstohvat soli
PRIPREMA:

Žumanca mutimo sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smesa ne posvetli. Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smesu. Dodajemo mleko i mešamo. Dodajemo prstohvat soli, prosejano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro mešamo. Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima! Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za testo. Oguljene jabuke sečemo na kriške. Slažemo ih u testo vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji. Italijanska šarlota od jabuka. Kolač koji se topi u ustima!
Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera.
Pečemo u zagrejanoj  rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar