Figaro, štaverka, štolverica… postoji više naziva za ove fine i ukusne štangice. No, kako god ih mi zvali, ako volimo karamel i hrskave orahe, svi ćemo se složiti u jednom… izvrsne su…
Sastojci:
Fila:
- 30 dkg grubo sjeckanih oraha
- 3 jaja
- 30 dkg šećera
- 25 dkg margarina
- 30 dkg šećera
- 2 manje oblatne
Za filu u posudi dobro izmješajte jaja sa šećerom i margarinom, dodajte nasjeckane orahe i stavite kuhati na laganu vatru štednjaka (uz neprestano miješanje) sve dok se ne zgusne. Istovremeno u dubljoj tavi, također na laganoj vatri, otopite šećer u karamel (pazite da vam ne izgori). I fila, i karamel trebali bi biti gotovi otprilike u isto vrijeme. Filu maknite s vatre, te joj umiješajte otopljeni karamel.
Posluživanje:
Iako na prvi pogled priprema izgleda jednostavna, vjerujte mi, dosta je komplicirano… Posebnu pažnju trebate obratiti kuhanju file i karamela jer kuhate oboje u isto vrijeme, pažljivo miješajte jer će vam vrlo lako izgoriti. Ako sve ispadne kako treba, okus je savršen i vrijedan svakog našeg truda.
IZVOR: COOLINARIKA.COM
0 komentari:
Objavi komentar